Hlavní obsah

Druhá šance pro práci a rodinu

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační konferenci k začínajícímu projektu Druhá šance pro práci a rodinu uspořádalo Vzdělávací centrum ACZ. Cílem projektu, který je financovaný z Evropského sociálního fondu, je snížení nerovnováhy v zaměstnanosti mužů a žen v oblasti mezi Plzní a Prahou.

Foto: Profimedia.cz

Klienti si v rámci kurzu sestaví vlastní podnikatelský plán včetně finančního plánu.

Článek

Projekt Druhá šance pro práci a rodinu potrvá až do konce března roku 2015 a je určen všem ženám v oblasti mezi Plzní a Prahou (okresy: Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Rokycany, Beroun, Kladno, Rakovník, Příbram, Praha-západ).

Specifické pracovní podmínky

Tato oblast byla vybrána podle manažera projektu Tomáše Dohnala díky své specifičnosti v oblasti pracovního života mužů a žen. Vzhledem k vysokému zastoupení mladých rodin s dětmi dojíždějí muži za zaměstnáním do velkých měst, zatímco ženy jsou většinou nezaměstnané nebo v domácnosti.

Samostatné podnikání by jim přitom umožnilo vlastní rozvržení pracovní doby či práci z domova a postupné odbourávání tohoto generového stereotypu.

Vedle poradenství nabídnou i rekvalifikaci

„Ženy žijící v této oblasti mohou od projektu získat podporu hned v několika směrech. Za prvé nabídneme klientkám diagnostiku a poradenství pro osobní rozvoj. Tato část je určena pro zvýšení sebevědomí klientek, jejich komunikačních dovedností a dále pro rozpoznání vlastního pracovního potenciálu.

Za druhé se mohou klientky účastnit akreditovaného rekvalifikačního kurzu Základy podnikání, jehož obsahem jsou management, marketing, psychologie, komunikační dovednosti, základy účetnictví a legislativa a také práce na PC v programu MS Excel,“ říká manažer projektu Tomáš Dohnal.

Poradenství i kurzy jsou zdarma

Klienti si v rámci kurzu sestaví vlastní podnikatelský plán včetně finančního plánu. Během poradenství se mohou dozvědět další informace z oblasti podnikání a již se konkrétně připravit na samostatnou výdělečnou činnost a administrativní a organizační náležitosti spojené se začátkem podnikání. Na této části projektu spolupracuje Vzdělávací centrum ACZ se Středočeskou asociací manažerek a podnikatelek.

Kurzy i poradenství se budou konat v jednotlivých okresech dané oblasti a pro všechny klientky budou zcela zdarma. Podrobnosti o projektu jsou na webových stránkách www.aczprace.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám