Hlavní obsah

Seznam.cz rozšiřuje tým, hledá zkušené odborníky i absolventy

Česká portálová jednička Seznam.cz chystá nové projekty a rozšiřuje proto svůj tým. Nabírá nové lidi především na technické pozice, na kterých mohou předvést svůj talent jak absolventi, tak zkušení odborníci. O probíhajícím náboru hovoříme s Markétou Komínkovou, personální ředitelkou Seznam.cz.

Článek

Kolik zaměstnanců má v současné době Seznam.cz?

V současné chvíli 760 zaměstnanců a noví kolegové nám stále přibývají. S náborem počítáme jak v letošním, tak i v příštím roce, aktuálně nabízíme kolem 40 pracovních míst. Primárně hledáme kolegy na technické pozice - programátory, výzkumníky a také produktové manažery.  Ale máme i pozice obchodní, administrativní, finanční či do provozu.  Volná pracovní místa nabízíme převážně na centrále v Praze a na pobočce v Brně.

Můžete více upřesnit zmíněné technické pozice?

Hledáme vývojáře a výzkumníky převážně pro fulltextové vyhledávání a pro podporu a vývoj klíčových produktů a služeb, jako je např. Spráce či Sklik.

V čem je hledání zájemců pro fulltext specifické?

Pro oddělení fulltextu hledáme jak klasické programátory na C/C++, tak výzkumníky, což je poměrně  specifická pozice, protože se tu kombinuje znalost programování s lingvistikou a dále je nutná znalost metod strojového učení a statistiky pro zpracování velkého objemu dat. Přesto i na tuto pozici velmi často přijímáme absolventy.

Seznam.cz se absolventům nebrání?

Určitě ne, myslím, že s nimi umíme velmi dobře pracovat, což nám umožňuje, aby se ve velmi krátkém čase zapracovali do našich technologií, ale i „pracovních“ postupů.

Co by měli uchazeči o práci v Seznamu především prokázat?

Jednoznačně zájem o obor a odborné znalosti, které se však mohou lišit dle náročnosti pozice. U absolventů oceňujeme odborné znalosti, které získali v rámci studia a na školních či mimoškolních projektech. Pokud si čerstvý absolvent přináší i zkušenosti z reálné praxe, je to jednoznačnou výhodou.

Jsou pro nás však důležité i jiné dovednosti, jako například  schopnost učit se, proaktivní přístup, kreativita, spolehlivost či zodpovědnost.

Jaké podmínky svým lidem Seznam.cz nabízí?

Domnívám se, že zaměstnancům nabízíme velmi dobré finanční ocenění, propracovaný systém odměn a systém benefitů, který od Nového roku bude rozšířen a obohacen o další možnosti výběru. Jednoznačnou výhodou Seznamu je jeho neformální firemní kultura, velmi příjemné pracovní prostředí a flexibilní pracovní doba.  Dále můžeme nabídnout práci na unikátních projektech v oblasti vývoje produktů a služeb.

Co byste vzkázala absolventům, kteří zvažují přihlášku do Seznamu?

Určitě to, že Seznam.cz může být kvalitním prvním zaměstnavatelem, který  absolventům nabízí zajímavé projekty, příjemné zázemí stabilní společnosti, možnost kariérního růstu a šanci potkat se s unikátními technologiemi, které stojí za známými produkty.

Dále rozvoj interpersonálních schopností, neboť většina produktů a služeb vzniká v  týmech, které vedou zkušení manažeři. Ostatně s některými z nich je možné se osobně potkat, více o tom se dovíte zde.

Další podrobnosti o náboru najdete zde.

Jaká místa a kde Seznam.cz nabízí

Praha

Brno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám