Hlavní obsah

Na přesun výroby Roomsteru nedoplatí kmenoví, ale agenturní zaměstnanci

– Mladá Boleslav

Chystaný lednový přesun výroby modelu Roomster z Kvasin do Vrchlabí nebude mít dopad na stav kmenového personálu, odejít však budou zřejmě muset někteří agenturní pracovníci. Nyní jich je v Kvasinách zhruba 650 a jejich počet má v červnu ještě růst. Informuje o tom dnešní vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Článek

Po přesunu výroby přejde část kmenového personálu do výroby ostatních modelů v Kvasinách - tedy Yetiho, Superbu a Superbu combi. Část agenturního personálu však již nebude potřeba.

Škodovácké odbory nedávno uvedly, že se jim vysoký počet agenturního personálu v Kvasinách nelíbí. "Nevadí nám agenturní personál jako takový, protože slouží jako polštář, jako ochrana pro kmenový personál. Jsou tu však některé podmínky, tedy, že jej nesmí být příliš mnoho, že musí mít dobré podmínky tak, aby nebyl jako člověk druhé či třetí kategorie a musí mít také naději či možnost na přestup do kmenového personálu," řekl týdeníku předseda odborů Jaroslav Povšík.

Zatímco počet agenturních zaměstnanců v Kvasinách je poměrně vysoký, situace ve Vrchlabí je zcela opačná. V předchozích měsících tam bylo zhruba 18 agenturních pracovníků, nyní tam už není ani jeden. V celé Škodovce je momentálně asi 1600 agenturních zaměstnanců. Nyní to vypadá, že vzhledem k vysokému stavu objednávek jejich počet v červnu ještě asi o 200 vzroste.

Ve Vrchlabí nyní pracuje zhruba 1000 lidí, v Kvasinách přibližně 4000 zaměstnanců. Škoda Auto celkem zaměstnává asi 24 500 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám