Hlavní obsah

České dráhy podporují budoucí zaměstnance už na středních školách

Právo, ťas

České dráhy (ČD) navazují na loňský úspěch stipendijního programu ČéDés. I v příštím školním roce tak studenti partnerských středních škol budou moci čerpat finanční výhody a benefity, které jim program ČéDés nabízí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Navíc se nemusejí bát, že po úspěšném dokončení školy zůstanou bez práce – České dráhy garantují úspěšným absolventům pracovní místo odpovídající jejich kvalifikaci.

Stipendijní program ČéDés je personální projekt, který si klade za cíl přivést do firmy nové zaměstnance především na pozice strojvedoucích a výpravčích. „Podporujeme studium na dopravních školách a rozvoj odborných dovedností žáků, kteří vědí, kam chtějí profesně směřovat, a mají zájem uplatnit se v oblasti železniční dopravy,“ doplňuje Blanka Havelková, vedoucí oddělení vzdělávání a personálního rozvoje ČD.

Stipendia a doprava zdarma

Program odstartoval ve školním roce 2009/2010 a setkal se s velkým ohlasem – využilo ho 131 studentů. Prioritně je nabízen žákům devátých ročníků základních škol, ale kromě nich se mohou přihlásit také studenti prvních, druhých a třetích ročníků, kteří již na partnerské střední škole vybraný maturitní obor studují.

Účastníci programu budou od ČD dostávat měsíční stipendium ve výši 2000 korun, měsíční příspěvek na ubytování a jednorázově i na školní pomůcky, k tomu mají jízdy vlakem zdarma. Studenti, kteří čerpají výhody programu ČéDés, se zároveň zavazují, že po absolvování studia nastoupí do Českých drah a pracovně zde budou působit minimálně po dobu pěti let.

Výběrová řízení pro školní rok 2010/2011 právě probíhají, přihlášku je možné poslat až do 28. února 2010. Zde naleznete více informací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám