Hlavní obsah

Orco propustilo 220 zaměstnanců a zavírá kanceláře

– PRAHA
ČTK, Jan Matějka

Realitní společnost Orco Property Group propustila kvůli ekonomické krizi 220 zaměstnanců. Firma chce také zavřít několik svých kanceláří. Spolu s dalšími opatřeními je to součást restrukturalizačního programu, který firma přijala.

Článek

 "Těch 220 lidí buď už není ve firmě, nebo jsou ve výpovědní lhůtě. V každém případě o tom už všichni vědí," řekla mluvčí společnosti Petra Zdeňková. V celé skupině Orka podle ní v současnosti pracuje kolem 2500 zaměstnanců.

Šéf Orka Jean Francois Ott převezme ve firmě přímé řízení rozvoje projektů a správu aktiv. Prozatímním finančním ředitelem se stal Nicolas Tommasini. Vedení firmy současně přijalo rezignaci Luca Leroie a Arnauda Bricouta. O jejich odstoupení z vedení Orka informovala média již v úterý.

Změny v Orku jsou podle analytiků společnosti Patria součástí již dříve oznámeného restrukturalizačního programu a trh by prý neměly překvapit. Analytici na serveru naopak od změn ve vedení očekávají lepší schopnost firmy vyrovnat se se změnou tržních podmínek a větší efektivitu při řešení současné situace.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám