Hlavní obsah

S novými mobily se roztrhl pytel

Novinky, mif

Na pultech obchodů se v poslední době objevila celá řada nových mobilů. Výrobci se předhánějí, kdo nabídne výkonnější, tenčí nebo lépe vybavený přístroj. Mezi novinkami se objevily i exotické značky.

Foto: archiv firem

Zleva HTC One M9 a Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Zřejmě největší rozruch způsobila společnost Samsung, která na trh minulý týden uvedla hned dva nové modely – přímou konkurenci pro nejnovější iPhony od Applu. Obě novinky představují to nejvýkonnější, co je možné aktuálně zakoupit.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Základní model Galaxy S6 ale zůstane nejspíše zastíněn novinkou s přídomkem edge. Ta totiž kromě vysokého výkonu nabídne zakřivený displej podél ohybu bočnic – nic podobného žádný jiný výrobce nikdy neukázal.

HTC zase vsadilo na osvědčenou klasiku. Aktuální vlajková loď One M9 je tak prakticky k nerozeznání od loňské generace, která se mezi zákazníky těšila poměrně velké popularitě. Totožný je ale pouze vzhled, ostatní součástky jsou ve všech ohledech lepší.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Microsoft může zamíchat kartami

Celá řada nových smartphonů by měla na trh přijít v průběhu léta. Tehdy totiž společnost Microsoft začne prodávat svůj nový operační systém Windows 10, který nepoběží pouze na klasických počítačích, ale právě i na chytrých telefonech a počítačových tabletech.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Americký softwarový gigant se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Je tedy více než pravděpodobné, že tradiční výrobci počítačů, kteří se však angažují i ve světě smartphonů, se budou z Windows 10 snažit vytěžit maximum. Mobily vyzbrojené desítkami by měly přinést na trh i větší výrobci, jako jsou Acer, Asus či například Xiaomi.

Kazam Tornado 348: nejtenčí na světě

Chytrý telefon Tornado 348 od britské společnosti Kazam zaujme především svou extrémně tenkou konstrukcí s tloušťkou pouhých 5,15 mm, díky níž se tento smartphone dostal až do Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Novinky

Kazam Tornado 348

Líbivé křivky, které budou jistě lákat především něžnější pohlaví, doplňuje i poměrně nízká hmotnost 95,5 g. Přístroj působí kompaktnějším dojmem i díky dotykovému displeji s úhlopříčkou 4,8 palce s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů.

O svižný chod se stará osmijádrový procesor MediaTek MT6592 taktovaný na frekvenci 1,7 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti a 16GB úložný prostor. Výrobce láká mimo jiné i na nadstandardní tříletou záruku a bezplatnou výměnu displeje v případě neúmyslného poškození během prvního roku. To vše je zahrnuto již v ceně přístroje.

  • Klady: elegantní vzhled
  • Zápory: absence slotu na paměťové karty
  • Cena: 7400 Kč

HTC One M9: skvělý zvuk ukrytý v kovovém těle

One M9 představuje aktuálně to nejlepší v nabídce společnosti HTC, čemuž koneckonců odpovídá i jeho pořizovací cena. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

  • Klady: kovové tělo, kvalitní stereofonní reproduktory
  • Zápory: na první pohled je k nerozeznání od předchůdce
  • Cena: 18 500 Kč

Samsung Galaxy S6 edge: špičkový výkon, unikátní displej

Novinka Galaxy S6 edge, která se začala prodávat teprve minulý týden, má hned dvě nej. Jde o nejvýkonnější smartphone na světě a jeho displej je umístěný na nejvíce stranách – dotykovou plochu na čelní straně i obou bočnicích zatím žádný jiný výrobce nenabízí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

5,1palcová obrazovka s rozlišením 2560 x 1440 pixelů plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci (o nových zprávách a zmeškaných hovorech), ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí telefonu.

Titul nejvýkonnější smartphone na světě si pak tento model vysloužil především díky prvnímu 64bitovému procesoru, který byl vyroben 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

  • Klady: vysoký výkon, zakřivený displej na třech stranách
  • Zápory: předchůdce byl voděodolný, novinka není
  • Cena: 21 500 Kč (32GB paměť)

Meizu MX4 Pro: příznivá cena hraje prim

Novinka z Číny Meizu MX4 Pro disponuje 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1536 pixelů (2K). Vyzdvihnout si zaslouží také technologie NEGA negative LCD, díky které je tento dotykový IPS panel velmi šetrný. Při běžné práci by neměl být problém vydržet pracovat se smartphonem bez elektrické zásuvky klidně i dva dny.

Foto: archív výrobce

Meizu MX4 Pro

I přesto novinka, která pracuje pod operačním systémem Android, patří k tomu nejvýkonnějšímu, co je možné v současnosti sehnat. Za to vděčí především procesoru Samsung Exynos 5430, jehož osm jader pracuje na frekvenci 2 GHz. Tento čip má dále k dispozici 3 GB operační paměti.

Meizu MX4 Pro je tradičně vybaveno dvěma fotoaparáty. Hlavní na zadní straně má rozlišení 20,7 megapixelu, disponuje duálním bleskem a je schopen natáčet videa až ve 4K rozlišení. Pro selfie pak slouží pětimegapixelový fotoaparát na přední straně.

  • Klady: poměr cena/výkon
  • Zápory: absence slotu na paměťové karty
  • Cena: 13 990 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám