Hlavní obsah

Apple zařízne iTunes. Po 18 letech

Novinky, mif

Aplikace iTunes funguje jako rozcestník pro nákupy hudby, filmů i aplikací. Zároveň se ale používá také pro spojení chytrých telefonů iPhone, počítačových tabletů iPad a multimediálních přehrávačů iPod s počítačem. Tomu má být ale konec, neboť se ji společnost Apple chystá zaříznout.

Foto: Apple

Aplikace iTunes od společnosti Apple

Článek

Aplikace iTunes je dílem ještě z éry spoluzakladatele Applu Steva Jobse, vydána byla 9. ledna 2001. A i po 18 letech je nezbytnou výbavou lidí, kteří používají přístroje s logem nakousnutého jablka, slouží totiž nejen k nákupům, ale také ke správě těchto zařízení.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Spoluzakladatel Applu Steve Jobs

Podle serveru SlashDot se ale tuto multifunkční utilitu chystá společnost Apple pohřbít. Místo ní podnik představí hned tři samostatné aplikace, z nichž každá bude nabízet něco jiného.

Startuje WWDC

Premiéra nových programů a zároveň derniéra iTunes by se měla odehrát už v pondělí večer středoevropského času. Slavnostní tiskovkou totiž odstartuje konference WWDC, která bude v americkém sídle Applu probíhat až do pátku 7. června.

Americký počítačový gigant na ní ukáže celou řadu dalších softwarových novinek. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na letošní WWDC vypadá opravdu originálně

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Na více informací si nicméně budeme muset počkat až do oficiální tiskové konference.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám