Hlavní obsah

Spotify viní Apple z porušování pravidel hospodářské soutěže

– Brusel

Služba pro streamování hudby Spotify podala u Evropské komise stížnost na firmu Apple kvůli údajnému porušování pravidel hospodářské soutěže. Apple podle stížnosti ve svém obchodu s aplikacemi App Store zavedl podmínky, které mají potlačit konkurenty jeho vlastní služby pro streamování hudby Apple Music, píše list The Wall Street Journal.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Šéf společnosti Spotify Daniel Ek uvedl, že Apple tak uživatelům omezuje možnost výběru a brzdí inovace. „Aplikace by měly soutěžit na základě kvalit, nikoli na základě toho, kdo vlastní obchod s aplikacemi,“ prohlásil hlavní právník podniku Horacio Gutierrez.

Společnost Spotify podle listu tvrdí, že Apple pomocí různých omezení tlačí konkurenční předplatitelské služby k tomu, aby využívaly jeho platební systém, který si z plateb strhává 30 procent. Upozorňuje rovněž, že u konkurenčního obchodu s aplikacemi Play firmy Google takovýmto restrikcím nečelí.

Evropská komise potvrdila, že stížnost společnosti Spotify obdržela. Podle mluvčího komise nyní předloženou stížnost „zkoumá podle svých standardních postupů“.

Foto: archív tvůrců

Ukázka služby Apple Music

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám