Hlavní obsah

Nepořádek nebude vidět. Umělá inteligence ve Skypu rozmaže pozadí

Novinky, rim

Šikovnou vychytávku dostala nejnovější verze komunikačního programu Skype. Dokáže díky umělé inteligenci automaticky rozmazat pozadí v záběru za uživatelem během videohovorů. Upozornili na to zástupci společnosti Microsoft, která Skype vyvíjí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka rozmazání pozadí v nejnovějším Skypu

Článek

Skype dovede nově automaticky rozeznat člověka v záběru a obrysy lidského těla oddělit od pozadí. Umělá inteligence, která je nedílnou součástí aplikace, pak pozadí automaticky rozmaže, aby nebylo tolik zřetelné.

To se hodí především ve chvílích, kdy během videohovoru uživatel nechce, aby bylo vidět, co je za ním – například nepořádek.

Program je velmi inteligentní

Program je přitom tak inteligentní, že skutečně dovede rozeznat obrysy vlasů a rozmazat skutečně pouze pozadí, Problém mu nedělá ani to, když se uživatel před kamerou nějak hýbe nebo máchá rukama.

Zástupci amerického softwarového gigantu nicméně upozornili, že výsledky nemusí být vždy stoprocentní. Vždy záleží na kvalitě osvětlení, úhlu záběru a dalších vlivech. Prozatím je navíc vychytávka k dispozici pouze na klasických počítačích a noteboocích, chytré telefony a tablety toto vylepšení dostanou až později.

Microsoft koupil Skype v roce 2011. Za akvizici tohoto komunikačního nástroje zaplatil americký softwarový gigant 8,5 miliardy dolarů. Přitom ještě tři roky před tím bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám