Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 je opět ke stažení. Soubory už nesmaže, slibuje Microsoft

Novinky, mif

Společnost opravila úvodní problémy, které se týkaly velké aktualizace operačního systému Windows 10. Na přelomu minulého a tohoto týdne se totiž ukázalo, že update maže bez vědomí uživatelů jejich data. Zástupci Microsoftu slíbili, že to se teď už nestane.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

„Prošetřili jsme všechny zprávy, které jsme obdrželi v souvislosti s aktualizací Windows 10 a ztrátou dat. Všechny známé chyby jsme opravili a provedli ověření správnosti v rámci interních testů,“ uvedli zástupci Microsoftu s tím, že nyní je už aplikace bezpečná.

Windows 10 October 2018 Update byl vydán minulý týden. Krátce poté byl však Microsoft nucen jej stáhnout ze všech svých aktualizačních kanálů, protože hned několik uživatelů si stěžovalo, že jim zmizela data z disku.

Nejčastěji se jednalo o dokumenty. Pokud lidé neměli zálohu, o data nenávratně přišli. [celá zpráva]

Automatická aktualizace, nebo ruční instalace

Právě tyto problémy se však údajně americkému softwarovému gigantu podařilo vyřešit, a tak nyní mohou uživatelé opět aktualizaci stahovat. K dispozici je prostřednictvím služby Windows Update, případně instalaci mohou uživatelé vyvolat sami prostřednictvím nástroje zvaného Pomocník s aktualizací Windows 10

V našem dřívějším článku se dozvíte, jak na to. [celá zpráva]

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak páni inženýři v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám