Hlavní obsah

Nabídka aktualizace Windows přerušila předpověď počasí během živého vysílání

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krušné chvilky zažila minulý týden moderátorka Metinka Slaterová, která v americké televizní stanici KCCI 8 hlásí předpověď počasí. Na obří obrazovce za ní se totiž místo mapy s odhady teplot ukázala nabídka aktualizace na operační systém Windows 10. A to během živého vysílání.

Foto: repro KCCI 8

Nabídka aktualizace na Windows 10 v živém vysílání

Článek

O žádnou skrytou reklamu v tomto případě nešlo. Obrovské obrazovky, na kterých se zobrazuje předpověď počasí, patrně obsluhuje starší počítač pracující pod některou ze starších verzí operačního systému od Microsoftu – s největší pravděpodobností Windows 7 či 8.

Právě na sedmičkách a osmičkách totiž často vyskakuje obrazovka vyzývající uživatele k možnosti bezplatného přechodu na nejnovější desítky. A přesně to se stalo i v živém televizním vstupu.

Moderátorka zareagovala pohotově

Moderátorka ale zareagovala vcelku pohotově. „Microsoft mi doporučuje aktualizaci na Windows 10. Co bych asi tak teď měla dělat?“ zareagovala na nečekanou situaci Slaterová.

I když se podařilo obrazovku s nabídkou aktualizace po pár sekundách odstranit, o desítkách diváci v předpovědi programu neslyšeli naposledy. Chvíli poté totiž moderátorku začal zlobit dálkový ovladač, kterým přepíná další animace na obrazovkách.

„Proč to nic nedělá, vždyť jsem na to klikla… To je zase Windows 10,“ nebrala si již žádné servítky Slaterová. I přes nepříjemné problémy ale úsměv na rtech neztratila a počasí úspěšně dohlásila až do konce.

Aktualizace se nezastaví ani před billboardy

Nabídka přechodu na Windows 10 se neobjevila podobným způsobem na veřejnosti poprvé. V dubnu ji zachytil jeden pohotový fotograf na billboardech v Japonsku. [celá zpráva]

Foto: www.fudzilla.com

Opět nešlo o reklamu. Obří billboardy, které mimochodem na výšku zabíraly čtyři patra, byly totiž patrně také obsluhovány počítačem, na kterém běžela starší verze operačního systému od Microsoftu.

Microsoft se snaží s operačním systémem Windows 10 uspět u co největšího počtu uživatelů. Pro majitele sedmiček a osmiček ho už od loňského léta nabízí jako aktualizaci zdarma.

Upgrade bude ale zadarmo jen 12 měsíců od uvedení desítek na trh, tedy do letošního léta, jak již dříve potvrdili Novinkám zástupci tuzemské pobočky Microsoftu.

Reklama

Výběr článků

Načítám