Hlavní obsah

Windows 10 dostanou velký balík oprav a vylepšení

Novinky, ort

Operační systém Windows 10 oslaví letos v létě své první narozeniny. Ještě předtím ale společnost Microsoft uvolní pro desítky první velký balík vylepšení a aktualizací. V podstatě by mělo jít o obdobu Service Packu, na který byli zvyklí majitelé starších Windows. Upozornil na to server Next Power Up.

Foto: archív tvůrců

Windows 10

Článek

Vývojáři amerického softwarového gigantu pracují na prvním velkém updatu několik posledních měsíců. Finální verze by měla být hotová údajně už v dohledné době, ale uživatelům bude nabídnuta ke stažení až v průběhu června.

Hlavním úkolem velké aktualizace bude sblížit jednotlivé platformy, na kterých desítky fungují. Jinými slovy, aby operační systém Windows 10 fungoval na tabletech a chytrých telefonech co nejvíce stejně jako na klasických počítačích a noteboocích. Zapomenout by se přitom nemělo ani na televizní konzoli Xbox One.

Jak konkrétně se jednotlivé funkce promění a jakých vylepšení se dočkáme, zatím není jasné.

Další velký update chystá Microsoft na jaro příštího roku. Ani u něj zatím ale nejsou k dispozici žádné podrobnosti.

Uzavřený ekosystém 

Operační systém Windows 10 neběží pouze na stolních počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Foto: archív tvůrců

Desítky poběží nejen na klasických počítačích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Windows 10 v současnosti běží na více než 200 miliónech přístrojů a Microsoft očekává, že do roku 2018 bude mít jeho nový operační systém více než jedna miliarda přístrojů. Úspěch Windows 10 tkví především v tom, že Microsoft radikálně změnil licenční politiku tohoto operačního systému. Lidem nabízí desítky jako aktualizaci zadarmo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám