Hlavní obsah

CES 2016: Češi zazářili na největším počítačovém veletrhu. Znovu

Novinky, mif
Las Vegas

Nadnárodní společnosti představující své nové technické vychytávky pro nadcházející sezónu jsou jen jednou stránkou největšího počítačového veletrhu CES. Poměrně velký prostor v americkém Las Vegas dostávají také menší společnosti a tzv. startupy. A to klidně i z České republiky, jak dokazuje mobilní aplikace Fripito.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Fripito pro iOS

Článek

Český fotograf a cestovatel Jan Březina, zakladatel projektu Fripito, vyrazil do města hazardu již podruhé. Fripito totiž uspělo mezi světovou konkurencí také loni, dostalo se mezi 50 nejlepších aplikací konference AppNation, která je součástí veletrhu CES.

Tvůrci zde uspěli podruhé díky aplikaci Fripito 2. „Po loňském celkovém sedmém místě se nám v letošním ročníku podařilo posunout se až na celkové páté místo a stát se nejúspěšnějším projektem z oblasti Travel. V soutěži Garage @ Appnation VII bylo letos přihlášeno skoro tisíc projektů a do finále postoupilo pouze 20 nejlepších,“ neskrýval své nadšení Březina.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Fripito pro Android

A co vlastně aplikace Fripito 2 umí? Je to fotografický průvodce pro cestovatele, kteří si chtějí ze svých cest přivézt co možná nejlepší fotografie. Program pro chytré telefony nebo počítačové tablety jim poradí, kde fotit, kdy jsou na konkrétních místech nejzajímavější světelné podmínky, ale například i jakou fotografickou techniku a jaká konkrétní nastavení fotoaparátu použít.

Samozřejmě nechybějí ani praktické informace, které cestovatelům dají tipy na ubytování v konkrétních lokalitách, ale také na stravování a na ideální způsoby dopravy.

Nechybí ani Praha

V aplikaci je k dispozici na pět desítek destinací z celého světa. „Nechybí metropole, jako jsou Londýn, Paříž, New York či Praha, stejně jako národní parky a exotické destinace, jako jsou Island, Kuba, Jižní Afrika či Filipíny,“ doplnil Březina s tím, že k dispozici je i pět průvodců pro oblasti v Čechách a na Moravě.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Fripito pro Android

Druhá generace aplikace Fripito přináší především nové uživatelské prostředí, které je optimalizované pro nejnovější verze operačních systémů Android a iOS. Zcela nové je také vyhledávání, vylepšeno bylo navigování a integrace offline mapových podkladů.

Aplikaci Fripito je možné stahovat zdarma, za jednotlivé průvodce však případní zájemci již zaplatí. Ceny startují na částce 50 Kč za jednoho průvodce, využít bude ale možné ještě v průběhu ledna také alternativní model placení v podobě předplatného.

Stahovat aplikaci Fripito je možné pomocí odkazů níže:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám