Hlavní obsah

Největším žroutem dat v mobilech je Facebook

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíce mobilních dat spotřebují sociální sítě a aplikace pro chatování. V prvním čtvrtletí vede žebříček aplikací nejnáročnějších na data Facebook před BBM a novou hrou 8 Ball Pool. Následují Instagram a Facebook Messenger. Vyplývá to ze statistik antivirové firmy AVG, zaměřené na chytré telefony s nejrozšířenějším operačním systémem Android.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

V žebříčku deseti největších žroutů mobilních dat se poprvé objevily hned čtyři aplikace na předpověď počasí jako Yahoo Weather a Weather Channel, přičemž aplikace Weather & Clock Widget Android se také objevila v tabulce programů nejvíce spotřebovávajících baterii.

Během prvních tří měsíců roku AVG zaznamenala nárůst využití aplikací pro domlouvání schůzek a chat, jako jsou POF Free Dating, WeChat a ooVoo Video Call. Z nejstahovanějších sociálních aplikací mají však právě tyto největší spotřebu baterie a mobilních dat.

„Mnoho z nás bere každodenní praktické aplikace jako předpověď počasí nebo chat jako samozřejmost, a přestože v nich mnohdy strávíme málo času, dopad na naše zařízení je vlastně docela velký. Mnoho z těchto aplikací nečekaně spotřebovává baterii, místo v úložišti a mobilní data bez vědomí uživatele," uvedl expert AVG Tony Anscombe.

V prvním čtvrtletí byl také zaznamenán obrovský nárůst času stráveného u karetních, kasinových i arkádových her, přičemž se do žebříčků dostaly hry jako Solitaire a Livepoker od společnosti Zynga. Na druhou stranu daleko méně času uživatelé tráví hraním oddechových, strategických, logických a rodinných her.

Reklama

Výběr článků

Načítám