Hlavní obsah

Nová verze Seznam.cz Prohlížeče přináší šikovné vychytávky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam.cz Prohlížeč se tento týden dočkal nové verze. Ta ještě více propojuje služby společnosti Seznam.cz a přináší zcela nové funkce. Mezi nové vychytávky patří možnost přeložit cizí slovo pouhým kliknutím myši nebo možnost zobrazit aktuální počasí přímo v Rychlé volbě.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Prohlížeč

Článek

„Seznam.cz Prohlížeč v nejnovější verzi 1.2.0 je možné charakterizovat jako ještě více intuitivní a urychlující práci na internetu. První novinkou je nový slovník. Ten dokáže sám rozpoznat sedm jazyků a rovnou výraz přeloží do češtiny, a to při kliknutí pravým tlačítkem myši na cizí slovíčko, aniž by člověk musel sám definovat, z jakého jazyka potřebuje překlad,“ uvedl Lukáš Kovač, produktový manažer Seznam.cz Prohlížeče.

Nová verze prohlížeče je tak přímo napojena na Seznam.cz slovník. Mezi podporovanými jazyky samozřejmě nechybí angličtina, němčina či francouzština.

Druhou výraznou změnu mohou uživatelé zaregistrovat hned při pohledu na kartu s Rychlou volbou. „Ta do sebe integrovala jinou službu společnosti Seznam.cz, a sice aktuální informace o počasí společně s teplotou, které se od dnešního dne zobrazují na pozadí miniatur oblíbených stránek,“ konstatoval Kovač.

Foto: Seznam.cz

Rychlá volba nově zobrazuje aktuální počasí

„Snímek se řídí tím, jaké město pro předpověď počasí má uživatel vybrané na domovské stránce Seznam.cz. Připomeňme, že díky Rychlé volbě mají uživatelé internet v podstatě na dlani. S opakovanými návštěvami konkrétních webových stránek se na ně odkazující miniatury postupně ukládají a řadí dle četnosti zobrazení. Miniatury lze také dle libosti připnout, aby se ze svého místa nehýbaly,“ podotkl produktový manažer Seznam.cz Prohlížeče.

Aktualizace navazuje na první vlnu novinek, která byla pro Seznam.cz Prohlížeč uvolněna letos v březnu. Tehdy také přibyly nové funkce – například Lupa nebo jednoduché přetahování myší mezi záložkami, oblíbenými a Rychlou volbou. [celá zpráva]

I přes nárůst nových funkcí si Seznam.cz Prohlížeč zachovává svou jednoduchost. To je koneckonců poznat už u samotné aktualizace, kterou lidé nemusí nijak složitě shánět. Stažení a instalace proběhnou automaticky na pozadí.

Stáhnout a vyzkoušet Seznam.cz Prohlížeč je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám