Hlavní obsah

Na chytrých televizorech od Panasonicu poběží systém Firefox

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Operační systém Firefox OS od společnosti Mozilla se v současnosti používá především u chytrých telefonů. S jeho rozšířením se ale do budoucna počítá také u dalších zařízení, využívat se bude například u chytrých televizorů společnosti Panasonic. Zástupci firmy to uvedli minulý týden na největším počítačovém veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Foto: mif, Novinky

Televizory Panasonicu na veletrhu CES.

Článek

„V televizích od společnosti Panasonic se objeví Firefox OS. Konkrétně v příští generaci televizí Life+Screen 4K Ultra HD Smart. Grafické prostředí bude odlišné od toho, které je dostupné pro telefony či tablety a bude uzpůsobeno speciálně pro televize,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle něj na finální podobě operačního systému v současnosti Mozilla s Panasonicem ještě pracuje.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s nimi se také rozšiřovat uživatelská základna.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám