Hlavní obsah

Zprávy zadarmo nadchly stovky miliónů lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární aplikaci pro bezplatné zasílání textových zpráv přes chytré mobilní telefony WhatsApp již po celém světě pravidelně využívá 500 miliónů lidí. Informovali o tom tvůrci v prohlášení.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Aplikace WhatsApp se začala těšit stále větší popularitě v posledních letech, protože tvůrci změnili obchodní model. Zrušili veškeré poplatky a za používání se tak nyní neplatí ani koruna. Program je přitom možné nainstalovat na všechny mobilní platformy.

Aplikace WhatsApp zaznamenala v uplynulých měsících příliv nových uživatelů zejména v Brazílii, Indii, Mexiku a Rusku. Uživatelé prostřednictvím aplikace posílají desítky miliard textových zpráv a stovky miliónů fotografií denně, píše na svých internetových stránkách americký časopis Time.

Foto: archív výrobce

WhatsApp na iPhonu

Mezi přednosti programu patří i doplňkové služby. Stiskem jediného tlačítka je možné například posílat vlastním kontaktům krátké audiozprávy.

Facebook v únoru oznámil, že se dohodl na převzetí společnosti WhatsApp za 19 miliard dolarů (téměř 380 miliard Kč). Vedoucí představitelé obou podniků uvedli, že WhatsApp bude dál fungovat nezávisle, a slíbili, že zůstane bez reklam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám