Hlavní obsah

Apple s iPhonem ostrouhal, nejlepší mobilní operační systém má Microsoft

Novinky, mif

Chytré telefony s operačním systémem Windows Phone se podle šéfredaktora renomovaného ruského serveru Mobile Review Eldara Murtazina prodávaly zpočátku katastrofálně. Přesto tento operační systém vyhrál prestižní anketu What Mobile Awards 2011, která každý rok oceňuje ty nejlepší mobilní přístroje na trhu. Porazil dokonce i populární Apple iPhone a jeho systém iOS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Windows Phone 7.5Video: Reuters

 
Článek

Operační systém Windows Phone zvítězil nejspíše i proto, že letos byla vydána velká aktualizace s označením Mango, která přinesla rychlejší a snadnější komunikaci. Například konverzace prostřednictvím SMS, MMS a e-mailů probíhá v přehledných vláknech. Ke kontaktům se automaticky stahují informace ze sociálních sítí a chatovat je možné i bez použití rukou, díky vestavěnému převodníku řeči na text a obráceně.

Součástí aktualizace jsou i vylepšené aplikace. „Nástroj App Connect ve verzi Mango umožňuje pokročilé vyhledávání a stahování aplikací. Vylepšené Live Tiles pak o aplikacích poskytnou aktuální informace, a to bez nutnosti je otevírat, protože okénka mohou být větší a obsahovat více informací. Nová funkce multitaskingu pak uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi aplikacemi jednoduchým podržením tlačítka Zpět,“ vyzdvihl přednosti novinky Keyzlar.

Mango obsahuje také plnohodnotný webový prohlížeč Internet Explorer 9, který podporuje HTML5 a u výkonných telefonů dokonce i hardwarovou akceleraci grafiky pro výkonnější prohlížení stránek ve vysokém rozlišení.

Vylepšovala i společnost Apple

Také společnost Apple letos výrazně vylepšovala svůj operační systém iOS – vyšla jeho pátá generace. Jednou z novinek je, díky funkci Notification Center, způsob prohlížení oznámení a jejich správy na jednom místě bez vyrušování. Mezi zařízeními s operačním systémem od Applu je navíc možné díky aplikaci iMessage pohodlně posílat obrázky, videa i textové zprávy, a to nejen z iPhonu na iPhone, ale například i na iPad.

Zajímavá je také služba iCloud, která je jedním z největších vylepšení nového operačního systému. Nová služba umožní uživatelům uchovávat jejich kontakty, aplikace a veškerá další data na webu. Přistupovat k nim pak bude možné z jakéhokoliv přístroje firmy Apple.

Novinka se používá velice jednoduše. Stačí do aplikace iCloud zadat přihlašovací jméno a heslo z účtu u Applu a program sám zajistí hladkou integraci s používanými aplikacemi. Synchronizace mezi různými zařízeními přitom funguje automaticky přes internet, tedy bez nutnosti připojovat tablet nebo telefon k počítači.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám