Hlavní obsah

Mobilům od Sony se nedaří, záchranou má být outsourcing

Novinky, mif

Společnosti Sony se nepodařilo dostat svou divizi mobilních telefonů z červených čísel, zájem o modely Xperia zkrátka není vůbec valný. Podnik přesto věří ve změnu, řešením má být outsourcing. Podnik tedy chce přenechat výrobu jiným.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia 1Video: archív výrobce

 
Článek

Prodeje mobilů od Sony se propadaly několik posledních kvartálů, v podstatě celý minulý rok. Loni v létě dokonce prodejní výsledky byly nejhorší za posledních osm let.

Vedení společnost Sony se proto rozhodlo udělat několik radikálních změn. Mobilní divize se letos v dubnu stala součástí oddělení Electronics Products & Solutions, do něhož patří také digitální fotoaparáty, kamery a audio technika.

Součástí restrukturalizace je také zavření vlastní továrny na výrobu telefonů v Pekingu. Místo toho bude výrobce práci outsourcovat. Vývoj telefonů bude mít tedy japonský elektronický gigant pod palcem dál, nicméně výroba bude probíhat v jiných továrnách. Výrobní kapacity si Sony bude najímat.

Fanoušci značky musí počítat také s tím, že přístroje značky Xperia se již nebudou nabízet na některých trzích. Sony se plánuje stáhnout například z Latinské Ameriky. Podnik si od těchto kroků slibuje, že již příští rok budou chytré telefony opět ziskové.

Mobil s nejlepším displejem

Letos se snaží Sony zaujmout především špičkovým smartphonem Xperia 1, který půjde proti nejlepším telefonům od konkurenčních podniků Samsung, Apple či Huawei. Lákat přitom bude především na prvotřídní displej.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Přístroj totiž jako první na světě používá 4K OLED obrazovku s displejem CinemaWide s poměrem stran 21:9. Konkrétně jde o panel s úhlopříčkou 6,5 palce.

Zajímavý je právě netradiční poměr stran. Díky tomu se při sledování filmů nezobrazují černé rámečky okolo, ale je skutečně využita celá obrazová plocha. Vhod také přijde u filmových radovánek podpora multidimenzionálního zvuku Dolby Atmos.

Více se o modelu Xperia 1 dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám