Hlavní obsah

Mobil s extrémní výdrží se vyrábět nebude. Zájem mělo jen 11 lidí

Novinky, mif

Je definitivně rozhodnuto. Chytrý telefon Power Max P18K, který se měl chlubit extrémní výdrží baterie, se nakonec vyrábět nebude. Zájem o něj totiž mělo pouze 11 lidí.

Foto: archiv výrobce

Power Max P18K Pop

Článek

Vybrat peníze na rozjetí masové výroby se snažili tvůrci prostřednictvím crowdfundingovém serveru IndieGoGo, jak Novinky.cz informovaly již dříve.

Původně požadovali po příznivcích částku alespoň 1,2 milionu dolarů, tedy v přepočtu více než 27 milionů korun. Nakonec ale přispělo pouze 11 lidí, a to dohromady částkou 15 005 dolarů, což je méně než 350 000 Kč.

Foto: archiv výrobce

Power Max P18K Pop

Největší výhoda = největší slabina

Největším lákadlem modelu Power Max P18K měla být baterie s kapacitou 18 000 mAh. Díky tomu by měl přístroj, který se původně pyšnil značkou Energizer, vydržet bez nabíječky celý pracovní týden. Ve srovnání se současnými smartphony měla být výdrž pětkrát až šestkrát delší, běžné smartphony totiž zpravidla nabízejí pouze akumulátory s kapacitou okolo 3000 mAh.

Právě velká baterie byla zároveň největší slabinou tohoto kousku. Bezkonkurenčně jde totiž o nejtlustší telefon za poslední dekádu. V pase má 18 mm, je tedy větší než dva na sobě položené chytré telefony. Tloušťka tohoto mobilu se může srovnávat spíše s notebookem – většina aktuálně nabízených kusů má totiž v pase méně než dva centimetry.

Tuctová výbava

V ostatních parametrech se již novinka nijak neliší od běžných smartphonů. Displej modelu Power Max P18K Pop láká na úhlopříčku 6,2 palce a rozlišení 2280 x 1080 obrazových bodů. Vepředu je výsuvný duální fotoaparát, vzadu pak trojitá optika.

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Mediatek Helio P70 taktovaný na 2 GHz. Stroj dostal do vínku dále 6 GB operační paměti a 128 GB, nechybí ani slot pro paměťové karty.

Reklama

Výběr článků

Načítám