Hlavní obsah

Cena hraje prim. Alcatel láká na levné mobily

Novinky, ort

Společnost TCL Communication, která je výrobcem chytrých telefonů značky Alcatel, bude letos na jaře lákat na dva nové smartphony. Podnik se přitom vydal úplně jinou cestou než konkurenční výrobci – místo oslnivé výbavy sází především na příznivou cenovku. Té bylo podřízeno úplně vše.

Foto: archív výrobce

Alcatel 1S

Článek

Nejlevnější novinkou je Alcatel 1S. Tento smartphone by měl být dostupný v Česku v průběhu května za částku 2990 Kč.

I když se jedničce nedá upřít líbivý vzhled, výbava víceméně odpovídá nízké pořizovací ceně. Konkrétně přístroj pohání osmijádrový procesor v kombinaci se 3 GB operační paměti. Integrované 32GB úložiště lze rozšířit pomocí MicroSD karty.

Displej nabízí úhlopříčku 5,5 palce, rozlišení HD+ a poměr stran 18:9. Zadní strana smartphonu je pak vyvedena v černé, modré, růžové či zlaté barvě s efektem kartáčovaného kovu.

Alcatel 1S nabídne hlavní duální fotoaparát s rozlišením 13 a 2 Mpx, přičemž sekundární kamera slouží ke změně hloubky ostrosti. Fotoaparát dokáže automaticky rozeznat scénu díky umělé inteligenci. Samozřejmostí je snímač otisků prstů či software na rozpoznávání obličeje.

Trojka je výkonnější a má větší displej

Druhou novinkou je Alcatel 3 (2019). Ten je vybaven 5,9palcovým displejem s rozlišením HD+ a poměrem stran 19,5:9. Dotyková plocha přitom zabírá 88 % čelní strany telefonu.

Foto: archív výrobce

Alcatel 3

Pracovní tempo trojky udává osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon v kombinaci se 4 GB operační paměti. K dispozici je interní úložiště s kapacitou 64GB. Kromě větší obrazovky tedy tento model nabídne také vyšší výkon než jednička.

Také u tohoto modelu nalezneme hlavní fotoaparát s umělou inteligencí, jde o duální optiku s rozlišením 13 a 5Mpx. Alcatel 3 (2019) bude v tuzemských obchodech dostupný v květnu za částku 4990 Kč.

„Přestože díky 5G sítím a novým konceptům ohebných displejů vstupujeme do další éry mobilních inovací, nemůžeme opomíjet zákazníky, kteří hledají cenově dostupné technologie. Proto rozšiřujeme nabídku chytrých telefonů, aby byly dostupné opravdu pro každého,“ prohlásil Peter Lee, generální ředitel globálního prodeje společnosti TCL Communication.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Alcatel

Reklama

Výběr článků

Načítám