Hlavní obsah

Bude mít nejlepší displej na trhu. Sony láká na špičkový smartphone

Novinky, mif

Společnost Sony se bude v nadcházejících týdnech snažit zaujmout novým špičkovým smartphonem, který půjde proti nejlepším telefonům od konkurenčních podniků Samsung, Apple či Huawei. Lákat přitom bude především na prvotřídní displej.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia 1Video: archív výrobce

 
Článek

Japonský elektronický gigant se pochlubil už zkraje měsíce modely Xperia 10 a Xperia 10 Plus. Oba telefony jsou nicméně zástupci střední třídy, to nejlepší v nabídce Sony bude představovat model Xperia 1.

Výrobce se přitom netají tím, že hlavní předností jedničky je právě obrazovka. Přístroj totiž jako první na světě používá 4K OLED obrazovku s displejem CinemaWide s poměrem stran 21:9. Konkrétně jde o panel s úhlopříčkou 6,5 palce.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Zajímavý je právě netradiční poměr stran. Díky tomu se při sledování filmů nezobrazují černé rámečky okolo, ale je skutečně využita celá obrazová plocha. Vhod také přijde u filmových radovánek podpora multidimenzionálního zvuku Dolby Atmos.

Pracovní tempo udává procesor Snapdragon 855, který proti předchůdci nabízí také podporu vysokorychlostního Gigabit LTE. Telefon má tak o 25 % rychlejší CPU a až o 40 % výkonnější GPU. Disponuje také Snapdragon Elite Gaming pro bezproblémové zvládání aplikací a her kladoucích na procesor velké nároky. Operační paměť dosahuje kapacity 6 GB a bude doplněna o úložiště s kapacitou 64 nebo 128 GB.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Další předností Xperie 1 je trojitý fotoaparát na zadní straně telefonu. Ten se hodí pro jakoukoli situaci a světelné podmínky: 16mm objektiv pro širokoúhlé krajiny, univerzální 26mm objektiv a 52mm objektiv pro fotografování na delší vzdálenosti (ekvivalent 35 mm kinofilm).

Řadu technologií přitom jednička sdílí s oceňovanými fotoaparáty Alfa s výměnnými objektivy od Sony, například automatické ostření Eye AF či možnost sekvenčního snímání rychlostí 10 snímků za sekundu se sledováním AF/AE (autofokus a automatická expozice). Na kvalitu fotoaparátů byl zkrátka kladen velký důraz.

Přesná dostupnost pro tuzemský trh ještě nebyla upřesněna, otazník visí také nad pořizovací cenou.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám