Hlavní obsah

MWC 2019: Největší mobilní veletrh na světě oficiálně odstartoval

Novinky, mif

Ve španělské Barceloně se v pondělí úderem deváté hodiny slavnostně otevřely brány výstaviště Fira Gran Via, kde se stejně jako každý rok koná největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC). Letošní ročník by měl přinést stovky nových mobilů i tabletů.

Huawei Mate XVideo: archív výrobce

 
Článek

Přestože se výstaviště Fira Gran Via otevřelo široké veřejnosti až v pondělí, novináři se mohli na některé novinky podívat už o den dříve.

Tajemstvím tak již nyní není například skládací telefon Huawei Mate X, který díky ohebné obrazovce představuje kombinaci toho nejlepšího ze světa smarpthonů a tabletů. Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, ukázala ve španělské Barceloně zase první telefon s pěti fotoaparáty na zadní straně – Nokia 9 PureView.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Huawei Mate X

Nokia 9 PureViewVideo: archív výrobce

To však ani zdaleka není všechno. Do Barcelony se sjely více než dva tisíce výrobců prakticky ze všech koutů světa, novinek tak bude k vidění bez nadsázky několik stovek.

Většina výrobců se zaměřuje – stejně jako v minulých letech – na nové smartphony. Nouze nicméně nebude ani o tablety a nejrůznější mobilní příslušenství.

Novinky.cz budou o těch nejzajímavějších inovacích z veletrhu MWC v průběhu celého tohoto týdne informovat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám