Hlavní obsah

Galaxy A8s je prvním telefonem s dírou v displeji

Novinky, ort

Zbavit se nepříliš vzhledného ostrůvku v displeji se snaží v poslední době hned několik výrobců. Jako první se to podařilo společnosti Samsung, která ukázala světu nový model Galaxy A8s s dírou v displeji.

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

Článek

Výrobci se snaží už několik posledních let zbavit tlustých rámečků okolo displeje. Právě proto řada z nich po vzoru iPhonu X vsadila na design s ostrůvkem v horní části, ve kterém se ukrývá fotoaparát a další nezbytná čidla.

Společnost Samsung však nyní ukázala, že to jde dělat i jinak. Displej modelu Galaxy A8s má totiž místo ostrůvku díru v levém horním rohu, kde se ukrývá přední fotoaparát. Vzhled novinky je tedy rozhodně zajímavý a neokoukaný.

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

Přístroj ze stáje jihokorejského elektronického gigantu má 6,4palcový displej, který firma nazývá Infinity-O. Právě písmenko O má signalizovat dírku pro fotoaparát v displeji. Dotyková plocha s rozlišením 2340 x 1080 obrazových bodů nabízí poměr stran 19,5:9.

Kromě selfie kamery na čelní straně je telefon vybaven také trojitým fotoaparátem vzadu. Ten se skládá z hlavního 24MPx senzoru, 10MPx teleobjektivu a 5MPx kamery, která slouží k rozpoznávání hloubky ostrosti. Uprostřed zadní strany se nachází také čtečka otisků prstů.

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

O pracovní tempo novinky se stará procesor Snapdragon 710, který je typickým zástupcem vyšší střední třídy. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti, v prodeji se nicméně objeví také odlehčená varianta s 6 GB operační paměti. Kapacita úložného prostoru bude 128 GB a počítá se s rozšiřitelností až o dalších 512 GB prostřednictvím microSD karet.

Pro úplnost dodejme, že akumulátor nabídne kapacitu 3400 mAh. Podporováno je rychlé nabíjení prostřednictvím USB-C portu. Vše staví na Androidu Oreo s grafickou nadstavbou Samsung Experience. Na výběr bude mezi barevnými variantami zelená, modrá a šedá.

Model Galaxy A8s je nicméně zatím určen výhradně pro čínský trh a v tuto chvíli není jasné, zda se bude nabízet v Evropě. Otazník visí také nad jeho pořizovací cenou.

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám