Hlavní obsah

Výsuvné mobily se vracejí. Jsou ale daleko chytřejší

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu tisíciletí představovaly mobily s vysouvací konstrukcí to nejlepší, co bylo možné zakoupit. Příchod chytrých telefonů to ale změnil – konstrukce moderních přístrojů je jasně daná, typická je hranatá konstrukce a velký dotykový displej. Společnost Xiaomi ale nyní vrací vysouvací konstrukci zase do hry.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Článek

Novinka zvaná Mi Mix 3 nicméně není nějaký obyčejný mobil, ale sofistikovaný smartphone. Výsuvná konstrukce navíc není pouhým módním výstřelkem, ale logickou evolucí současných chytrých telefonů.

Výrobci se totiž v poslední době předhánějí v tom, kdo nabídne líbivější smartphone, který bude zakrývat co největší část čelní strany. Právě proto se stále častěji setkáváme s novými chytrými telefony, které mají vykrojené displeje v horní části. V ostrůvku se nacházejí kamery a další senzory.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Ve výsuvné části se ukrývají fotoaparáty

Právě vykrojených displejů se ale Xiaomi zbavuje. 6,4palcová dotyková plocha s technologií AMOLED, jemností 403 PPI a rozlišením full HD+, tedy 1080 × 2340 pixelů, tak zakrývá prakticky celou čelní stranu.

Toho se podařilo dosáhnout právě jen díky výsuvné konstrukci, ve které se ukrývají fotoaparáty a další senzory. V podstatě se jen zadní strana posune směrem vzhůru, pouhých pár milimetrů nad hodní okraj. Zadní a přední část u sebe drží neodymové magnety, takže se uživatel nemusí bát, že by se telefon nedopatřením rozevřel.

Ve výsuvné konstrukci se ukrývá duální přední fotoaparát, který nabízí rozlišení 24 a 2 MPx. Vzadu je pak hlavní senzor, který je rovněž duální. U něj je rozlišení 12 a 12 MPx, přičemž objektivy nabízí světelnost f1,8 a f2,4. Využít je možné hlavní fotoaparát pro bezztrátový zoom, samozřejmostí je LED blesk.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Výkonná a výkonnější varianta

Srdcem telefonu bude procesor Snapdragon 845 od společnosti Qualcomm. Na výběr budou nicméně dvě varianty, které se od sebe budou lišit kapacitou úložného prostoru a operační paměti. Základ bude tvořit 6 GB operační paměti a 128GB úložný prostor, výkonnější dostane do vínku 10 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Daní za duální konstrukci jsou mírně větší proporce, než bývá u vlajkových lodí zvykem. Konkrétně rozměry jsou 158 x 75 x 8,5 mm a hmotnost činí 218 g. Akumulátor nabízí kapacitu 3200 mAh.

Otazník zatím visí nad dostupností a cenou modelu Xiaomi Mi Mix 3 v tuzemských obchodech.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix 3

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám