Hlavní obsah

Rychlost LTE v srpnu klesla, nejrychlejší připojení měl T-Mobile

Rychlost mobilního internetu LTE v srpnu proti předchozímu měsíci výrazně klesla. Nejrychlejší T-Mobile zaznamenal pokles o šest procent na 45,4 Mbit/s, Vodafone zpomalil o dvě procenta na 40,7 Mbit/s a u O2 se rychlost propadla o 36 procent na 32,6 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zpomalení zaznamenaly i sítě xDSL.cz. Průměrná rychlost pevných sítí klesla proti červenci o 12 procent na 15,3 Mbit/s. "Rychlost xDSL připojení je obvykle stabilní a nepodléhá větším výkyvům. Nicméně v srpnu si značně pohoršilo," uvedla mluvčí DSL.cz Pavla Gabrhelíková. Nejrychlejší síť měl Avonet, který zaregistroval nárůst o 30 procent na 21 Mbit/s.

Kabelové připojení ztratilo jedno procento a průměrná rychlost tak klesla na 36,1 Mbit/s, připojení v optických sítích naopak zrychlilo o pět procent na 33,1 Mbit/s. V nejrychlejší síti Cesnet byla průměrná rychlost téměř 44 Mbit/s.

Bezdrátový internet Wi-Fi v průměru zrychlil o pět procent na 17 Mbit/s. Rychlost v jednotlivých sítích se pohybovala v rozmezí od 8,5 do 26,5 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám