Hlavní obsah

Druhá vlajková loď po půl roce. Xperia XZ3 však přináší jen drobná vylepšení

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci chytrých telefonů zpravidla uvádí nové vlajkové lodě s ročním odstupem. Narušit tento zavedený cyklus se nyní rozhodla společnost Sony. Ta špičkový model Xperia XZ3 uvádí pouhý půlrok poté, co si premiéru odbyla dvojka.

Foto: archív výrobce

Xperia XZ3

Článek

Chytrý telefon Xperia XZ2 byl poprvé světu představen letos na přelomu února a března v rámci největšího mobilního veletrhu MWC ve španělské Barceloně.

Premiéra trojky se tak uskutečnila takřka přesně šest měsíců po odhalení předchůdce. Proti němu však přináší jen drobná vylepšení, týkají se například obrazu. K dispozici je nově šestipalcový displej s rozlišením QHD+, který má lehce zaoblené hrany, a podpora HDR obrazu.

Foto: archív výrobce

Xperia XZ3

Sony navíc vůbec poprvé sáhlo u mobilů po technologii OLED, kterou fanoušci této značky dobře znají z televizorů Bravia. Díky tomu Xperia XZ3 nabízí opravdu brilantní barevné podání, skvělý kontrast a hlubší odstíny černé.

Hardwarové součástky uvnitř telefonu ale zůstaly stejné jako u dvojky. Už ta totiž patřila k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu. Výrobce použil platformu Snapdragon 845 v kombinaci se 4 GB operační paměti. Úložný prostor dosahuje kapacity 64 GB a je možné jej dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 400 GB.

Velký důraz byl stejně jako u předchůdce kladen také na kvalitu stereofonních reproduktorů a audia obecně. Trojka totiž stejně jako předchůdce využívá systém dynamických vibrací (Dynamic Vibration System), který analyzuje data z audia, takže divácký zážitek můžete i cítit. Filmům, hrám i videu tak vdechne život.

Foto: archív výrobce

Xperia XZ3

Foto: archív výrobce

Xperia XZ3

Xperia XZ3 umí nahrávat videa v 4K HDR s využitím formátu HLG (Hybrid Log Gamma). Nahrávání super zpomaleného videa bylo také zdokonaleno a nyní umožňuje nahrávání rychlostí 960fps ve Full HD. Pro úplnost dodejme, že zadní kamera má rozlišení 19 Mpx a je vybavena pětiosou stabilizací, přední fotoaparát pak nabízí rozlišení 13 Mpx a umí pracovat s bokehem, tedy hloubkou ostrosti, což ještě předchůdce nedokázal.

Vyzdvihnout si zaslouží také aplikace 3D Creator. Díky ní můžete vytvořit 3D skeny předmětů nebo obličejů přátel během méně než minuty pomocí hlavního fotoaparátu, ale můžete také vytvořit svůj vlastní 3D sken pomocí předního fotoaparátu.

Nová vlajková loď od společnosti Sony by se měla začít prodávat ještě během září za necelých 20 000 korun.

Foto: Yves Herman, Reuters

Xperia XZ2

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám