Hlavní obsah

CES 2018: Na vlajkové lodi od Samsungu si budeme muset počkat

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Společnost Samsung přivezla na veletrh CES 2018 do amerického Las Vegas hned několik zajímavých novinek. Kdo se však těšil na nové chytré telefony, měl smůlu – fanoušci této jihokorejské značky si na nové vlajkové lodi budou muset ještě několik týdnů počkat.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Na konci loňského roku internetem kolovaly spekulace o tom, že si společnost Samsung letos pospíší a že na veletrhu CES představí své nové vlajkové lodi mezi chytrými telefony.

Nakonec se tak ale nestalo a nástupce modelů Galaxy S8 a S8+ si tak případní zájemci budou muset počkat až na veletrh Mobile World Congress, který v letošním roce vychází až na přelom února a března.

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu Novinkám na výstavišti v Las Vegas potvrdili, že právě na této akci budou vrcholné smartphony s pořadovým číslem devět odhaleny.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Podle dřívějších informací by se obě novinky svým vzhledem měly velmi podobat aktuálně nabízeným top modelům. Výrobci se ale podle neoficiálních informací ještě více povedlo zmenšit rámečky okolo displeje tak, aby samotná dotyková plocha zabírala co možná největší prostor. Vylepšení se pravděpodobně dočká také výkon chystaných telefonů.

Loňské vlajkové lodi Samsungu se prodávají ve dvou různých verzích. Obě přitom patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na trhu k dispozici. Menší Galaxy S8 má 5,8palcový displej a větší verze S8+ 6,2palcový panel.

Svým výkonem jsou obě osmičky tím nejlepším, co je nyní na pultech obchodů k dostání, přestože premiéru si odbyly již zkraje roku.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Díky vysokému výkonu dokážou smartphony fungovat dokonce i podobně jako stolní počítač. Další novinkou je umělá inteligence zvaná Bixby. V podstatě jde o virtuálního asistenta, který je schopen s uživatelem prostřednictvím mobilu komunikovat a plnit jím zadané úkoly.

Totožné jsou u obou modelů také fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7.

Více se o smartphonech Galaxy S8 a S8+ dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám