Hlavní obsah

Nevadí voda ani pády. StrongPhone Q9 slibuje vysokou odolnost

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Evolveo se tento týden pochlubila novým chytrým telefonem StrongPhone Q9, který bude lákat především dobrodružněji smýšlející jedince. Chlubí se totiž extrémně odolnou konstrukcí, díky které by měl přístroj přežít bez újmy pobyt ve vodě i pády na zem.

Foto: archív výrobce

StrongPhone Q9

Článek

Novinka od společnosti Evolveo splňuje certifikaci IP68 a americkou armádní specifikaci MIL-STD-810G:2008. To jinými slovy znamená, že telefon může být ponořen až do hloubky 1,2 metru po dobu 30 minut.

Smartphone byl navíc testován při rizikových situacích, jako jsou pády, vibrace či nárazy. Zároveň by měl být schopný bez problémů pracovat i při velmi vysokých teplotách. Příjemným překvapením je, že vyšší odolnost se nijak dramaticky nepromítla do proporcí celého zařízení. V pase má StrongPhone Q9 pouze 15 milimetrů a váží 204 gramů.

Foto: archív výrobce

StrongPhone Q9

V ostatních parametrech se však již novinka nijak dramaticky neliší od smartphonů. Přístroj je vybaven 4,5palcovým displejem s HD rozlišením (1280 x 720 pixelů). Pracovní tempo pak udává čtyřjádrový procesor MediaTek při frekvenci 1,3 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti.

Úložný prostor nabízí kapacitu 16 GB a je možné jej rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Vše pracuje pod operačním systémem Android 7.0.

Foto: archív výrobce

StrongPhone Q9

Ve výbavě dále nechybí osmimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a LED bleskem, který dokáže natáčet Full HD videa. Samozřejmostí je také přítomnost bezdrátových adaptérů wi-fi a bluetooth.

StrongPhone Q9 je již k dostání v tuzemských obchodech. Ceny podle nákupního rádce Zboží.cz startují na 6450 Kč.

Foto: archív výrobce

StrongPhone Q9

Reklama

Výběr článků

Načítám