Hlavní obsah

Premiéra nové vlajkové lodi Samsungu je na spadnutí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova hodiny zbývají do oficiálního představení nové vlajkové lodi společnosti Samsung. Jihokorejský elektronický gigant se totiž chystá odhalit nástupce aktuálních top smartphonů Galaxy S7 a S7 edge už ve středu večer.

BEZ KOMENTÁŘE: Tohle je telefon - prezentace Samsungu Galaxy S8 Video: Samsung

 
Článek

Příchod nového krále chytrých telefonů s logem společnosti Samsung avizovali zástupci tohoto podniku již na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně na konci února.

Tehdy ukázali asi půlminutové video, ve kterém shrnuli, jak vypadaly mobily kdysi a jak se postupem let staly naprostou samozřejmostí. A na samotný závěr pak ukázali siluetu přístroje, kterým by měl být právě Galaxy S8.

Foto: archív výrobce

A takto vyobrazil Samsung model S8.

Vyšší výkon, jemnější displej

Nic víc neprozradili. V kuloárech se nicméně již nějakou dobu hovoří o tom, že jedním z jeho největších lákadel by měl být použitý displej. U něj by mělo vzrůst rozlišení až na dvojnásobek, dotykový panel by měl tedy podobně jako moderní televizory nabídnout standard 4K. Tak jemné rozlišení je důležité především kvůli éře virtuální reality.

Díky tomu, že bude mít model Galaxy S8 dvakrát jemnější displej, bude schopen nabídnout věrnější obraz pro každé oko. Pocit z pobytu ve virtuální realitě by tak měl být daleko působivější.

Aby zvládl smartphone se 4K standardem pracovat, bude potřebovat samozřejmě citelně vyšší dávku výkonu. O to by se měl postarat nový procesor od společnosti Qualcomm, konkrétně by mělo jít o Snapdragon 830.

Výrobce zatím parametry nepotvrdil

Žádný z parametrů uvedených výše však zatím vcelku pochopitelně potvrzen nebyl. Jasno nicméně bude už ve středu večer.

Co nabízejí aktuálně prodávané vlajkové lodě Galaxy S7, které si odbyly premiéru zkraje loňského roku, si můžete připomenout v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám