Hlavní obsah

Microsoft se zbavuje špičkových Lumií

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o chytré telefony v poslední době opět roste. Toho se snaží využít i společnost Microsoft, která lidem slibuje ke svým nejlepším mobilům – Lumiím 950 a 950 XL – zajímavé benefity. V USA je to druhý telefon zadarmo, v Česku pak klidně i televizní konzole. Americký softwarový gigant se podle všeho snaží zbavit skladových zásob před uvedením novější verze.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

 
Článek

Na začátku roku se lidé do obchodů pro nové mobily příliš nehrnuli, nyní se to ale začíná měnit. „Zájem o mobilní telefony se celkově mírně zhoupl, během vánočních svátků o ně byl již tradičně velký zájem, který v lednu výrazně opadl. Po povánoční letargii nyní opět mírně roste,“ uvedl pro Novinky.cz Milan Šmíd, manažer služby Zboží.cz, kterou provozuje společnost Seznam.cz.

Právě rostoucího zájmu ze strany zákazníků se snaží využít také společnost Microsoft. Ta si minulý týden pro zákazníky v USA připravila velmi zajímavou akci. Každý, kdo si koupil novou Lumii 950 XL, dostal zadarmo jako dárek menší Lumii 950. Jinými slovy dostal benefit v hodnotě cca 14 000 Kč úplně zadarmo.

Asi není velkým překvapením, že o akci byl tak velký zájem, že ji americký softwarový gigant musel po pár dnech ukončit. Koupit dvě vlajkové lodi za cenu jedné bylo možné pouze do prvního května.

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

Zajímavé benefity i v Česku

Zmiňovanou akci měl Microsoft naplánovanou výhradně pro americký trh. Ale i v jiných státech je možné narazit na zajímavé benefity. „Ke smartphonům Microsoft Lumia 950 a 950 XL aktuálně nabízíme jako dárek herní konzoli Xbox 360 se hrou Forza Horizon 2,“ uvedl obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský.

Podle něj na podobné nabídky zákazníci slyší. „V posledních týdnech tak ze strany zákazníků evidujeme mírně zvýšený zájem," konstatoval Pilský.

Internetový obchod Alza.cz zase k Lumiím nabízí myš, klávesnici a dokovací stanici. Díky těmto doplňkům je pak s oběma telefony od Microsoftu možné pracovat jako s klasickým počítačem. Zákazníci si mohou zakoupit sice i levnější verzi bez zmiňované výbavy, o tu ale není takový zájem. „O modely s příslušenstvím je mezi našimi zákazníky nepatrně vyšší zájem,“ konstatoval marketingový ředitel Alza.cz Karel Kučera.

Lumia 950 se v tuzemsku nabízí za oficiální cenu 15 999 Kč, větší Lumia 950 XL za 18 499 korun.

Výprodej skladových zásob?

Zajímavé benefity u samotného Microsoftu i prodejců patrně nepřicházejí v posledních týdnech náhodou. V kuloárech se již nějakou dobu spekuluje o tom, že americký softwarový gigant Lumie pohřbí a místo nich přinese úplně novou značku chytrých telefonů.

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Řeč je o Surface Phonu, který by měl cílit především na náročnější uživatele. Hned v první vlně by se měl nabízet ve třech různých provedeních, která se budou odlišovat především výkonem. Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, ale zase levnější. Všechny budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Co umí nejlepší Lumie?

V útrobách menší 5,2palcové devětsetpadesátky tepe šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který má čtyři jádra taktována na 1,44 GHz a zbylá dvě na 1,82 GHz. Tento čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD.

U 5,7palcové verze 950 XL udává pracovní tempo osmijádrový procesor, polovina jader u něj nabízí frekvenci 2 GHz a další polovina 1,5 GHz. Větší Lumia navíc disponuje výkonnější grafikou, model Adreno 418 byl nahrazen verzí Adreno 430. Operační paměť i úložný prostor jsou stejné jako u menší varianty.

Patrně největším lákadlem obou novinek je mobilní verze operačního systému Windows 10, která je vybavena funkcí Continuum. Díky ní dokážou oba chytré telefony zastoupit klidně i stolní počítač. Jak to funguje v praxi, jsme informovali v recenzi modelu Lumia 950 XL. [celá zpráva]

Ten nejvýkonnější Surface Phone by navíc po výkonnostní stránce neměl mít na trhu obdoby, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám