Hlavní obsah

Špičkový mobil od Huawei se chlubil fotoaparátem Leica, vyrábějí jej ale Číňané

Novinky, chm

Jedním z největších lákadel špičkového mobilu Huawei P9 měl být duální fotoaparát od legendární společnosti Leica. Jak se ale nyní ukázalo, tato legendární fotografická společnost jej nevyrábí, pochází z čínských továren.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Model P9 měl být jedním z mnoha, na kterých bude Leica a Huawei spolupracovat.

„Prostřednictvím P9 nabízíme uživatelům ten nejlepší fotografický zážitek, který je na poli smartphonů dostupný, a to díky využití letitého know-how a stoleté tradice společnosti Leica, lídra v oblasti fotografování,“ kasal se při oficiálním odhalení Richard Yu, šéf spotřebitelské divize společnosti Huawei.

I přes zvučný název Leiky ale byla výroba svěřena úplně někomu jinému – nepříliš známé čínské společnosti Sunny Optical Technology, jak upozornil server Android Authority.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Podle společného vyjádření obou společností nicméně nejde o marketingový trik. Leica se totiž na vývoji fotoaparátů skutečně podílela, a proto prý smartphone může hrdě nést její jméno. Legendární fotografická společnost měla prý důležité slovo například při rozhodování o konstrukci a při definici obrazové kvality.

Přestože duální fotoaparát nepochází z dílen Leiky, jde bezesporu stále o jedno z největších lákadel novinky. Jak to funguje v praxi? Na zadní straně smartphonu nalezneme dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Kromě duálního fotoaparátu láká novinka také na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 × 70,9 × 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android 6.0. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám