Hlavní obsah

Xiaomi chystá nový supermobil. Bude malý a levný

Novinky, chm

Čínská společnost Xiaomi pracuje na novém chytrém telefonu, který by se v nadcházejících měsících mohl stát naprostým bestsellerem. Bude totiž nabízet špičkovou výbavu, kompaktní rozměry a přitom si zachová velmi atraktivní cenu. Upozornil na to server GizChina.

Foto: archív výrobce

Jak bude vypadat nový čínský supermobil, zatím není jasné. Na snímku je aktuálně nabízená vlajková loď Xiaomi Mi 5.

Článek

Chystaný smartphone má být údajně postaven na čipsetu Snapdragon 820. Na něm běží aktuálně prakticky všechny vlajkové lodi konkurenčních výrobců, výkonnější řešení totiž podle benchmarkových testů v současnosti neexistuje.

Zmiňovaný procesor bude doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor. Z chystané výbavy se sluší vyzdvihnout ještě zabudovaná čtečka otisků prstů a fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů.

Vrcholné modely od Xiaomi mají v posledních letech prakticky bez výjimky displeje s úhlopříčkou pět palců a vyšší. Novinka nicméně bude jiná, nabídne 4,3palcový displej s Full HD rozlišením, díky kterému bude citelně kompaktnější.

Apple rozpoutá opět mánii

Proč bude chystaný čínský telefon tak malý? Může za to patrně společnost Apple a její nový iPhone SE. Apple zkrátka v posledních letech diktuje, co je moderní.

Když uvede na pulty obchodů velký telefon, chtějí jej milióny lidí. Scénář je naprosto totožný i v případě, kdy tento jablečný výrobce ukáže světu malý smartphone.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Čeká se, že iPhone SE rozpoutá nebývalý zájem o kompaktní smartphony. Více se o tomto jablečném smartphonu dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Na vlně zájmu o kompaktní modely se tak patrně sveze i společnost Xiaomi, byť to její zástupci zatím oficiálně nepotvrdili. Jasno by nicméně mělo být už v červnu, kdy si novinka odbyde premiéru.

Cena bude nízká, otazník nad LTE

Podle serveru GizChina je už nyní navíc zřejmé, že se malý čínský telefon bude stejně jako další smartphony tohoto výrobce nabízet za velmi atraktivní cenu. K dostání by měla být v přepočtu za zhruba osm tisíc korun.

Zda bude špičkový mobil za stejnou cenu dostupný také v tuzemských obchodech, však zatím není jasné. Otazník visí také nad tím, zda bude nabídnuta poevropštěná verze. Ty čínské totiž nejsou stavěné na frekvence sítí vysokorychlostního internetu LTE, které se používají v České republice.

Společnost Xiaomi si za několik posledních let vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Tento podnik se přitom už nesnaží uspět pouze na čínském trhu, ale také v globálním měřítku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám