Hlavní obsah

MWC 2016: Mobil od HP dokáže nahradit počítač i notebook. Funguje to skvěle

– Barcelona
Novinky, mif

Společnost Hewlett-Packard se chytrým telefonům příliš nevěnuje. Přesto na největším veletrhu mobilních technologií MWC 2016, který právě probíhá ve španělské Barceloně, patřila velká pozornost právě tomuto výrobci. Ukázal chytrý telefon Elite X3, který dokáže nahradit počítač a dokonce i notebook.

BEZ KOMENTÁŘE: HP Elite X3Video: Windows

 
Článek

Na první pohled se novinka ze stáje HP nijak dramaticky neliší od smartphonů konkurenčních výrobců. Má skoro šestipalcový displej, který mimochodem nabízí špičkové rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů, rychlý procesor Snapdragon 820 a 4 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Výbava je to sice slušná, ale najdete ji i v každém druhém top modelu od konkurenčních výrobců. Hlavní přednost novinky tkví v něčem úplně jiném – v operačním systému Windows 10, díky kterému nabízí tento mobil také funkci Continuum.

Jak funguje Continuum v praxi, Novinky.cz ukázaly již v prosinci v recenzi Lumie 950 XL. Stačí mobil připojit ke speciální dokovací stanici, ke které se následně připojí monitor, klávesnice a případně i myš. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Notebook? Žádný problém

A velmi podobně to funguje i u modelu Elite X3. Kromě základní dokovací stanice se ale novinka bude nabízet s adaptérem zvaným HP Mobile Extender. Na první pohled jde o plnohodnotný notebook – má displej, klávesnici i touchpad.

Ve skutečnosti ale chybí tomuto stroji vlastní procesor i operační systém. Veškerou práci odvádí samotný telefon, který je možné k tomuto adaptéru připojit dokonce i bezdrátově. Novinka od HP tak dokáže nahradit nejen klasický stolní počítač, jako je tomu u zmiňované Lumie 950 XL, ale také notebook.

Jak použitelný bude celý koncept v praxi, ukáže až čas. Přinejmenším je to ale zajímavá cesta, jakou se výrobci mobilů s operačním systémem Windows 10 mohou vydat.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Vysoká odolnost

Continuum není ale jedinou předností novinky. Kromě velmi slušného výkonu a jemného displeje bude samotný telefon lákat také na zvýšenou odolnost. Výrobce totiž garantuje zvýšenou odolnost proti vodě, prachu a pádům, což je dáno certifikacemi IP 67 a MIL-STD-810.

Právě kvůli zvýšené odolnosti ale trochu narostly rozměry (161,8 x 83,5 x 7,8 mm) a hmotnost (195 g). To na druhou stranu není u šestipalcového stroje zas tolik překvapující.

Na pultech obchodů by se měl model Elite X3 objevit v průběhu letošního léta. Cena zatím zveřejněna nebyla.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Reklama

Výběr článků

Načítám