Hlavní obsah

Malý iPhone 5se by se měl začít prodávat už v polovině března

Novinky, ort

Přesně za měsíc, v úterý 15. března, by se měla konat tisková konference společnosti Apple. Jedním z hlavních lákadel by měl být malý iPhone 5se. Ten se přitom podle nových informací serveru 9to5mac začne prodávat jen pár dní po premiéře.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Aktuálně nabízený Apple iPhone 6S (ilustrační foto)

Článek

Na pultech obchodů by se měl iPhone 5se objevit pouhé tři dny po tiskové konferenci, tedy v pátek 18. března. Tvrdí to alespoň Mark Gurman z technologického serveru 9to5mac, který v minulosti již několikrát správně informoval o novinkách s logem nakousnutého jablka ještě před jejich oficiální premiérou.

Nový iPhone 5se má být menší než poslední generace chytrých telefonů od Applu s pořadovým číslem šest. Obrazovka bude čtyřpalcová. Pro srovnání nejnovější iPhone 6S má 4,7palcovou obrazovku, větší iPhone 6S Plus dokonce displej s úhlopříčkou 5,5 palce.

Foto: repro onemorething.nl

Vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone 5se.

Novinka tak bude stejně velká jako stařičký iPhone 5, jak koneckonců dokládá i dříve uniklý snímek, který zveřejnil server One More Thing. Proti pětce má být ale model 5se citelně výkonnější, v podstatě má jít o kombinaci technických dovedností iPhonů 6 a 6S. Výkon stroje má udávat procesor Apple A9, nabízet se však bude pouze 16GB varianta.

Druhou novinkou březnové tiskovky má být nová generace počítačového tabletu iPad Air, která ponese pořadové číslo tři. Ta by se měla svým vzhledem více podobat loňskému top modelu – iPadu Pro.

Více se o obou chystaných novinkách dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám