Hlavní obsah

Nová vlajková loď Samsungu se ukáže už příští týden

Novinky, ort

Na konci února začíná největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC), konat se bude již tradičně ve španělské Barceloně. S novými smartphony se zde pochlubí výrobci ze všech koutů světa, například jihokorejský Samsung by měl ukázat novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zatím poslední vlajková loď Samsung Galaxy S6 edge. (Ilustrační foto)

Článek

Veletrh MWC startuje v Barceloně oficiálně v pondělí 22. února. Někteří výrobci si však naplánovali svoje tiskovky už o den dříve.

V neděli chystá vlastní akci i Samsung, a i když zástupci tohoto elektronického gigantu ještě oficiálně nic nepotvrdili, je téměř jisté, že se ukáže nový smartphone z té nejvyšší třídy – model Galaxy S7. Předchůdce s pořadovým číslem šest si totiž premiéru odbyl na chlup stejně, také na veletrhu MWC.

Podle dosavadních spekulací výrobce u novinky zapracoval na výkonu i odolnosti. Nově by tak „es sedmička“ měla disponovat odolností vůči prachu a vodě. Počítá se také s lepším fotoaparátem a displejem, který bude schopný rozeznávat intenzitu dotyku. Podobně jako je tomu u poslední generace iPhonů od Applu.

Starší model zlevnil o tisíce

Odhalená novinka vystřídá na pultech současný top model – Galaxy S6 edge+. Na příchod novinky se začali tuzemští obchodníci připravovat už před Vánocemi a starší model díky tomu zlevnil o tisíce korun. [celá zpráva]

Příznivé ceny si zachovává i nyní. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se dá model Galaxy S6 edge+ pořídit už okolo 17 tisíc korun.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Výkon by tak měl být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikací, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Galaxy S6 edge+ se bude prodávat s kapacitou 32 GB a 64 GB. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám