Hlavní obsah

IFA 2015: První mobil s Force Touch je na světě. Huawei předběhl Apple

Čínská společnost Huawei Technologies představila nový chytrý telefon Mate S, kterým chce konkurovat špičkovým modelům rivalů Applu a Samsungu Electronics. Mate S je podle firmy jedním z prvních telefonů s displejem Force Touch, jenž rozlišuje sílu doteku prstu. Předpokládá se, že Apple představí první telefony iPhone s technologií Force Touch až později. Stát by se tak ale mělo během tohoto měsíce.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate S

Článek

Cena telefonu Mate S, jehož obrazovka má úhlopříčku 5,5 palce (14 centimetrů), bude podle společnosti Huawei začínat na 649 dolarech (zhruba 15 600 Kč). Firma telefon představila na největším evropském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA v Berlíně.

Společnost Huawei v srpnu podle údajů výzkumné skupiny Gartner předstihla v prodeji smartphonů domácího konkurenta Lenovo, a obsadila tak třetí místo na světovém trhu. Nadále však výrazně zaostává za rivaly Samsungem a Applem, napsala agentura Reuters.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate S

Foto: archív výrobce

Huawei Mate S

Tři nové iPhony

Letos bychom se podle dříve uniklých informací měli dočkat hned tří nových iPhonů. V první řadě by se mělo jednat o nástupce aktuálně nabízených modelů – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus.

Hlavní novinkou by měla být právě funkce Force Touch. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání.

Ukázat by se měl navíc ještě levnější iPhone 6C, který bude vybaven plastovým krytem na zadní straně. [celá zpráva]

Společnost Apple však zatím informace o nových smartphonech oficiálně nepotvrdila, byť se na internetu objevily již první fotografie některých modelů. To ale není nijak překvapivé, protože americký počítačový gigant neprozrazuje informace o chystaných přístrojích před jejich oficiální premiérou.

Foto: repro macworld.co.uk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám