Hlavní obsah

Rovný, nebo zakřivený displej? Nová vlajková loď Samsungu dorazila do Česka

V pátek se v České republice začala oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Samsung – chytrý telefon Galaxy S6. Zákazníci mohou vybírat mezi základní verzí s rovným displejem a vylepšenou variantou Galaxy S6 edge, která je vybavena zahnutým displejem.

Foto: Bebeto Matthews, ČTK/AP

Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Výrobcem doporučená prodejní cena pro základní verzi Galaxy S6 činí 19 799 Kč, pro Galaxy S6 edge pak byla stanovena na 23 799 Kč.

Samozřejmě čím větší kapacita úložného prostoru, tím cena roste. Narazit na tisícové rozdíly je ale možné v tuzemských obchodech i u naprosto stejných modelů, jak informovaly Novinky již dříve. [celá zpráva]

Foto: Albert Gea, Reuters

Obě novinky od Samsungu vedle sebe

Například základní verze Galaxy S6 s kapacitou 32 GB se podle Zboží.cz prodává od 19 799 Kč, v některých obchodech se ale ceny za tento konkrétní model vyšplhaly až na 23 919 Kč. Tisícové rozdíly jsou patrné také u 64GB verze, ceny se pohybují od 22 480 Kč do 26 599 Kč.

Pozorně vybírat by případní zájemci měli také zahnutou variantu Galaxy S6 edge. Za základní 32GB model totiž mohou zaplatit 21 549 Kč, ale klidně až 23 799 Kč. Jedinou verzí, kde žádný cenový rozdíl není, je vrcholný model se 128GB pamětí. Ten všechny obchody nabízejí za shodnou cenu 29 299 Kč.

Stejný hardware, jiný vzhled

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled.

Foto: Albert Gea, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge

Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Výrobce navíc láká na dárky zadarmo – konkrétně mobilní aplikace. „Chytré telefony Samsung Galaxy S6 a S6 edge představují to nejlepší, co si mohou zákazníci v oblasti mobilních zařízení v současné době pořídit. Abychom ještě více podtrhli kvalitu těchto smartphonů, obdrží k nim každý zákazník širokou nabídku prémiových aplikací v celkové hodnotě téměř 18 tisíc korun,“ řekl Roman Šebek, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám