Hlavní obsah

Skládací smartphony se na trhu objeví už příští rok

Už v průběhu příštího roku by se měly na pultech obchodů objevit první chytré telefony, které se do kapsy složí stejně jednoduše jako papírový ubrousek. Uvedl to server Business Korea, podle kterého první takové zařízení přinese na trh jihokorejská společnost Samsung.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

 
Článek

Samsung koketuje se zakřivenými displeji již delší dobu. Letos například ukázal model Galaxy S6 edge, který má jako první na světě displej na třech stranách. Je totiž zakřivený a z čelní strany plynule přechází na bočnice. [celá zpráva]

Konstrukci, kterou by bylo možné ohýbat, ale jihokorejský elektronický gigant zatím neukázal. Změnit by se to ale mělo už v příštím roce, konstatovali redaktoři serveru Business Korea bez bližších informací.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung se zatím oficiálně k těmto spekulacím nevyjádřil. To ale není nijak překvapující, protože zástupci podniku nekomentují nové produkty dříve než před jejich oficiálním odhalením.

Návrh toho, jak by takové zařízení mohlo vypadat, nicméně zástupci jihokorejského elektronického giganta prezentovali už předloni. Jak je vidět na videu výše, jde o křížence mezi tabletem a chytrým telefonem.

Když tablet nepoužíváte, jednoduše jej složíte, aby se mohl snáze přenášet. Zároveň jej můžete díky druhému displeji používat také jako chytrý telefon.

S uvedením skládacích smartphonů, a dokonce i rolovací elektronikou počítá také společnost LG. Podle ní by se ale první takové přístroje měly objevit na trhu až v roce 2017. [celá zpráva]

Foto: LG

Rolovací nebo skládací mobily a tablety by se na pultech obchodů měly objevit už v roce 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám