Hlavní obsah

Mobil za dva tisíce korun nabídne Windows 10

Novinky, zgl

Společnost Acer ukázala nový chytrý telefon Liquid M220, který má nad konkurencí vynikat především nízkou cenou. Na novinku bude i přes velmi příznivou cenovku možné nainstalovat nový operační systém Windows 10 od Microsoftu. Zástupci Aceru model Liquid M220 ukázali na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně.

Foto: archív výrobce

Acer Liquid M220

Článek

Liquid M220 je prvním smartphonem společnosti Acer s operačním systémem Windows Phone 8.1. Osmičky si ale uživatelé s velkou pravděpodobností užijí na tomto železe jen pár měsíců, protože na podzim by měla být k dispozici aktualizace na Windows 10.

„S hrdostí představujeme náš první telefon s Windows Phone 8.1 a zároveň oznamujeme, že u něj bude možné v budoucnu mít Windows Phone 10,“ řekl ST Liew, prezident divize mobilní divize společnosti Acer. „To je ta správná chvíle k tomu, aby se Acer připojil k ekosystému Windows Phone, který se těší rostoucí popularitě a nabídne jednotné rozhraní jak na telefonu, tak na počítači,” dodal.

Foto: archív výrobce

Acer Liquid M220

Samotná výbava víceméně odpovídá nízké cenovce. Základem je tak procesor Cortex-A7 od společnosti Qualcomm, jehož dvě jádra pracují na frekvenci 1,2 GHz. Tento čip má dále k dispozici grafiku Adreno 302 a 512 MB operační paměti.

Kapacita úložného systému dosahuje hodnoty 4 GB a je ji možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSDHC. S ohledem na nízkou cenu ani příliš nepřekvapí absence LTE adaptéru, bezdrátové standardy wi-fi a bluetooth samozřejmě nechybí.

Foto: archív výrobce

Hlavní fotoaparát je vybaven bleskem

V prodeji od dubna

Samozřejmostí je také dvojice fotoaparátů. Pětimegapixelový senzor s 89° širokoúhlým objektivem na zadní straně doplňuje dvoumegapixelový na přední. I když to není v segmentu levných telefonů příliš obvyklé, hlavní fotoaparát disponuje bleskem.

Acer Liquid M220 by se měl na pultech obchodů objevit v průběhu dubna. K dostání bude v černé a bílé barvě za cenu 2190 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám