Hlavní obsah

Alcatel láká na novou vlajkovou loď. V Česku se prodává za 9000 Kč

Společnost Alcatel začala v Česku koncem minulého týdne prodávat novou vlajkovou loď nazývanou One Touch Idol X+. Ta sází na slušnou multimediální výbavu, vysoký výkon a v neposlední řadě také atraktivní cenu. V tuzemských obchodech je totiž tento chytrý telefon k dostání za méně než deset tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Alcatel One Touch Idol X+

Článek

Oficiální prodejní cena Alcatelu One Touch Idol X+ byla stanovena na 8990 Kč. Přitom konkurenční vlajkové lodi renomovaných výrobců – Applu, Samsungu i Sony – se přitom prodávají i za dvojnásobek.

Přitom za svou hardwarovou výbavu se nemusí novinka od Alcatelu vůbec stydět. Základem je osmijádrový procesor s taktem 2 GHz a 2 GB operační paměti. Novinka je vybavena pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů a 32GB pamětí. Místo slotu na paměťové karty je k dispozici zdířka pro vložení druhé SIM karty.

Foto: archív výrobce

Alcatel One Touch X+

Zaujmout se přístroj snaží také svým fotoaparátem. Na zadní straně je 13,1Mpx senzor, kterému nechybí automatické ostření ani LED blesk. Samozřejmostí je možnost pořizovat panoramatické snímky či stabilizace pro natáčení videí. Pro případné selfie pak slouží 2Mpix čip.

Proti loňskému modelu narostla také kapacita baterie, takže by měl Alcatel One Touch Idol X+ na jedno nabití vydržet bez problémů až dva dny. Konkurenční smartphony s takto velkými dotykovými displeji se přitom často bez elektrické zásuvky neobejdou více jak jeden den.

Novinka pracuje pod operačním systémem Android 4.2, na podzim se však počítá s aktualizací na novější verzi 4.4 KitKat. Na výběr je černé a bílé provedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám