Hlavní obsah

Samsung vylepšil svou vlajkovou loď. Galaxy S5 dostane dvě SIM

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung začala prodávat svůj top model Galaxy S5 zkraje dubna. Tento týden se na pultech obchodů objevila vylepšená verze s přídomkem Duos, která má proti základní verzi jedno zásadní vylepšení – dokáže pracovat se dvěma SIM kartami najednou. Upozornil na to server GSM Arena.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Novinka se svým vzhledem ani nabízenými funkcemi nijak neliší od standardní espětky, samozřejmě vyjma podpory dvou SIM karet.

Článek

Galaxy S5 Duos se bude zprvu prodávat pouze v Číně, Spojených arabských emirátech a Kataru, přičemž cena se bude pohybovat v přepočtu okolo 15 000 Kč. Postupně by však měl být dostupný také ve vybraných evropských státech. Zda mezi nimi bude také Česká republika, zatím není jasné.

Standardní verze Galaxy S5 se v Česku prodává podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, od 11 786 do 20 586 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5 Duos

Novinka se svým vzhledem ani nabízenými funkcemi nijak neliší od standardní espětky, samozřejmě vyjma podpory dvou SIM karet. Čtyřjádrový procesor smartphonu pracuje při taktu 2,5 GHz, k dispozici jsou 2 GB operační paměti.

Pátá generace je vybavena 16megapixelovým fotoaparátem, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K. Zajímavostí je mód Selective Focus, který dokáže rozostřit pozadí fotografie, ta díky tomu vypadá, jako by byla pořízena profesionální zrcadlovkou.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám