Hlavní obsah

Apple prodal přes čtyři milióny iPhonů 4S

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tipy předních světových analytiků z minulého týdne se potvrdily. Společnosti Apple se podařilo za tři dny prodat rekordní čtyři milióny iPhonu 4S. Předchozí generace bez přídomku S se přitom za stejnou dobu neprodaly ani čtyři milióny. Vyplývá to z oficiálních informací Applu.

Článek

Do zájmu o nový iPhone se tak rozhodně nepromítá zklamání, které mnoho uživatelů cítilo kvůli tomu, že Apple nabídl jenom vylepšenou verzi iPhonu 4, a ne zcela nový model.

Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

Asistentka Siri v akciVideo: Apple

iPhone 4S přichází s technologií Siri. Ta promění telefon v osobní asistentku, které jednoduše nadiktujete vzkaz, nebo se jí zeptáte na aktuální dopravní informace. A to vše pouze hlasovými povely - telefonu se nemusíte ani dotknout.

iPhone 4S se začal prodávat v některých vybraných státech minulý týden v pátek. Někteří zákazníci na novinku čekali už od úterního rána. [celá zpráva]

V České republice a na Slovensku se iPhone 4S začne prodávat 28. října. Tuzemští prodejci jej však již nyní nabízí v předobjednávce. Vybírat je možné mezi verzemi s kapacitou 16, 32 a 64 GB. A to jak v černé, tak v bílé barvě. 16GB varianta je aktuálně nabízena za 14 500 Kč, 32GB za 16 600 Kč a 64GB za 20 tisíc korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Začal se prodávat nový iPhone 4S, poslední model Steva JobseVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám