Hlavní obsah

Quake II se dočká po letech remaku. Bude zadarmo

Novinky, lez

Není snad na světě hráče, který by neznal akční střílečku Quake. Její druhé pokračování v roce 1997 pobláznilo podle nejstřízlivějších odhadů miliony hráčů z různých koutů světa. Nyní se chystá pro počítače remake, který nabídne daleko věrnější grafiku. A navíc bude zadarmo.

Quake II RTXVideo: archív tvůrců

 
Článek

Quake II byl ve své době naprostý fenomén. Na klasických počítačích a noteboocích znovu tento titul ožije příští měsíc díky společnosti Nvidia. Ta se rozhodla více než dvě dekády staré klasice dát nový kabát, aby demonstrovala přednosti technologie ray tracing.

Tento standard dovoluje vypočítat u moderních her přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Neskutečně věrná grafika

U titulu Quake II použili vývojáři vylepšenou technologii, která využívá tzv. path-tracingové shadery. Ty využívají místo jednoho paprsku pro každý vykreslovaný pixel klidně i několik tisíc paprsků. Grafika je díky tomu neskutečně věrná.

Quake II RTX

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna.

I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Reálné ukázky dalších her se zapnutým ray tracingem si můžete prohlédnout na konci tohoto článku. V některých nechybí ani porovnání, jak konkrétní scéna vypadá s vypnutými efekty.

Hra vyjde v červnu

Ale zpět k titulu Quake II. Jeho remake vyjde 6. června a bude jej možné stahovat ze stránek společnosti Nvidia zadarmo. Hráči si budou moci s vylepšenou grafikou vychutnat první tři úrovně pro jednoho hráče.

Jedinci, kteří vlastní licenci na Quake II, si budou moci stáhnout bezplatný update pro celou hru. Zpřístupní se jim s vylepšenou grafikou nejen všechny mise pro jednoho hráče, ale také kooperativní i deathmatch mód.

Ukázka ze hry Battlefield V

RTX - Metro Exodus

RTX - Atomic Heart

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám