Hlavní obsah

Fortnite je horší než drogy, nebral si servítky princ Harry

Novinky, lez

Vůbec žádné servítky si nebral britský princ Harry, když hodnotil jednu z nejpopulárnějších her současnosti Fortnite. Podle něj je tento titul dokonce horší než drogy a jiné návykové látky. Informoval o tom The Hollywood Reporter.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Fortnite hrají každý den desítky milionů hráčů po celém světě, díky čemuž vydělávají tvůrci miliardy. Odpůrci nicméně tvrdí, že tato hra může způsobovat závislost.

Debatu nyní opět rozvířil princ Harry. „Tato hra byla vytvořena jen pro závislost,“ prohlásil. Podle něj to je problém především u dětí. „Rodiče jsou bezmocní. Nevědí, co s tím mohou dělat,“ doplnil.

Foto: Jeremy Selwyn, ČTK/AP

Princ Harry, vévoda ze Sussexu

Neskrýval ani své obavy z toho, že podle něj chybí systém, který by podobné závislosti aktivně řešil. „Prostě čekáme, dokud se něco nestane,“ řekl Harry s tím, že se nebojí přirovnat Fortnite k drogám či alkoholu. Podle něj je tento titul dokonce ještě návykovější.

Úplně stejný názor má také na sociální sítě, i když žádný konkrétní web nejmenoval.

O hře Fortnite

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Hru je možné stahovat zdarma. Hráči si mohou stejně jako v dalších bezplatných titulech připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Ještě před koncem loňského roku se tvůrci pochlubili tím, že titul Fortnite má 200 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám