Hlavní obsah

Kdo usedne na trůn? Ve hře The Princess Guide musí princezny sebrat veškerou odvahu

Novinky, lez

Zapomeňte na střevíčky, krásné šaty a opulentní večírky. Titul The Princess Guide zavede hráče do země, kterou zmítá válka a chaos. Jako mentor se tak hráč bude muset ujmout jedné ze čtyř princezen, kterou má dovést k vítězství.

Foto: archív tvůrců

Grafika tohoto titulu je velmi povedená.

Článek

Každá princezna pochází z jiného království, všechny však musí čelit novému zlu, které se hned na začátku tohoto titulu objevuje.

Na první pohled křehké dívky tak vymění střevíčky a půvabné šaty za kovanou zbroj. Hráč se převtělí do role zkušeného rytíře, načež si vybere svou učednici – jednu ze čtyř princezen. Naučí ji pak umění války a společně s ní potlačí zlo, které ohrožuje celou zemi.

Foto: archív tvůrců

Hráč si vybere jednu princeznu, kterou provede celým bitevním polem.

Volby hráče přitom přímo ovlivňují to, jak princezna bojuje, vojenský trénink se tedy rozhodně nevyplácí podceňovat. Každá princezna má navíc svůj unikátní příběh a volby hráče ovlivňují, jak se bude odvíjet.

Budete cvičit pomstychtivou Veronicu, nenasytnou Liliartii, galantní Monomarii nebo dračí princeznu Alpanu?

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Princess Guide

Rozkazy i kárání svěřenkyň

Bojiště se stává v průběhu hry stále více a více intenzivní a vyhrát jednotlivé bitvy nemusí být vůbec snadné. Zajímavé je také to, že rozkazy princezně může hráč našeptávat přímo na bitevním poli a následně může sledovat, jak si s nepřátelskými silami křehká dívka poradí. Úspěšnost je pochopitelně přímo ovlivněna volbami hráče.

Z řádků výše je tedy patrné, že schopnosti princezen záleží přímo na mentorských schopnostech hráče, což dělá celý titul napínavější. Během konverzací a bitev ji můžete pochválit či pokárat, abyste zlepšili jejich bojové schopnosti.

Hra The Princess Guide vypadá alespoň na první pohled poměrně atraktivně. S největší pravděpodobností tak půjde o jeden z nejlákavějších titulů pro konzoli Nintendo Switch. Pro jiná zařízení k dispozici není. V tuzemských obchodech je k dispozici za 1099 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám