Hlavní obsah

Wii míří definitivně do důchodu. Nintendo končí s podporou streamování

Japonská společnost Nintendo v závěru ledna ukončí všechny videostreamovací služby placené televize Netflix v herní konzoli Wii. Uživatelům to oznámila televize Netflix s tím, že seznam podporovaných zařízení najdou na jejích stránkách. Je pravděpodobné, že stejný osud čeká kanály Hulu a Amazon Video; japonský výrobce herních konzolí tak zarazil další hřebík do rakve Wii, píše server CNET.

Foto: archív výrobce

Konzole Nintendo Wii zvedla hráče z gauče

Článek

Konzole Wii byla kdysi šlágrem, na pultech byla v letech 2005 až 2011 a prodalo se jí 101 milionů kusů. I když už není nejmladší, v řadě domácností stále funguje a je s to přenášet vysílání televizí, jako je Netflix či Hulu. Je možné, že s koncem streamovacích služeb končí i samotná konzole Wii.

Nintendo sice umožňuje streamovat na novějších zařízeních Wii U, 3DS nebo Switch. To se ale týká kanálů YouTube nebo Hulu, televize Netflix na modelu Switch není.

Wii je jednou z nejpopulárnějších konzolí v celé historii společnosti Nintendo. Svůj úspěch si zajistila především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Na rozdíl od Projektu Natal je ale nutné při hraní na Wii mít vždy v ruce ovladač.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám