Hlavní obsah

Nová konzole od Nintenda se ukáže už příští rok

Novinky, lez

Už příští rok by se měla začít prodávat nová konzole společnosti Nintendo, nástupce úspěšného modelu Switch. Uvedl to server Wall Street Journal s odvoláním na důvěryhodné zdroje obeznámené s výrobou.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Chystaná novinka by měla opět nabídnout hybridní konstrukci, díky které půjde celý systém použít u televizoru, ale také na cestách. Hlavní vylepšení by se mělo týkat výkonu a dotykové obrazovky.

Přeci jen aktuálně nabízený model má pouze rozlišení 720p, které je již přežité. Novinka se tak pochlubí patrně rozlišením 1080p, nebo ještě vyšším. Díky tomu bude konzole od Nintenda lépe konkurovat chytrým telefonům, které se používají pro hraní her stále častěji.

Podle Wall Street Journal je prodejní premiéra novinky naplánována na příští rok na léto. Odhalena tak bude pravděpodobně ještě v první polovině roku 2019. Sluší se nicméně podotknout, že Nintendo oficiálně práce na novém systému ještě nepotvrdilo.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Prodejní bestseller

Switch je v současnosti jednou z nejúspěšnějších konzolí v celé historii Nintenda, alespoň tedy co se prodejů týče. Toto zařízení láká především na netradiční koncept – jde o hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách.

Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám