Hlavní obsah

Hra Fortnite je naprostý hit. Z šéfa podniku je miliardář

Novinky, ort

Po bok dolarových miliardářů se zařadil Tim Sweeney, zakladatel herní společnosti Epic, která stojí za populární hrou Fortnite. I díky ní tento téměř padesátiletý programátor pohádkově zbohatl, uvedla agentura Bloomberg.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Hra Fortnite se těší v posledních měsících nebývalé popularitě, zisk tvůrců stoupl díky ní jen v letošním roce o dvě miliardy dolarů, tedy více než 44 miliard korun.

A ruku v ruce s tím roste také jmění společnosti Sweeneyho. Bloomberg veškeré aktivity tohoto podniku, a to včetně v různých hrách hojně používaného Unreal Enginu, ocenil až na osm miliard dolarů, tedy v přepočtu 176 miliard korun.

Foto: Profimedia.cz

Tim Sweeney na archivním snímku z roku 2014

Sweeney tak především díky titulu Fortnite dokonce překročil v žebříčku zakladatele herní společnosti Valve. Gabe Newell má totiž podle Bloombergu jmění jen ve výši 6,86 miliardy dolarů (151 miliard korun).

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Jak se nyní ukazuje, tento relativně jednoduchý koncept v kombinaci s poutavou grafikou hráče doslova uchvátil. Jak jinak si vysvětlit, že za titul nabízený zadarmo jsou ochotni utrácet stovky miliónů korun každý měsíc.

Aplikaci je totiž možné na různé platformy stahovat bez zaplacení jediné koruny. Stejně jako v dalších bezplatných titulech si ale lidé mohou připlatit za lepší zbraně a další prvky výbavy, které jim usnadní průběh hrou a dostanou je na vyšší úroveň okamžitě, bez čekání.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám