Hlavní obsah

Nová televizní konzole od Nintenda se začne prodávat až příští rok

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní nadšenci, kteří se těší na příchod nové televizní konzole od Nintenda, budou patrně zklamáni. Vedení této japonské společnosti se totiž nechalo slyšet, že nový model se začne prodávat až v příštím roce. Původně se přitom předpokládalo, že se na pultech obchodů objeví už před Vánocemi.

Foto: Nintendo

Ilustrační foto

Článek

Na pultech obchodů by se televizní konzole, která zatím nese pracovní název NX, měla objevit až na jaře roku 2017. Jak upozornil server IGN, vyplývá to ze zprávy o finančních výsledcích podniku, ve které naznačují zástupci Nintenda také chystanou budoucnost.

„Nintendo v současnosti vyvíjí herní platformu s kódovým označením NX, jde o zbrusu nový koncept. Prodej NX bude zahájen celosvětově v březnu 2017,“ stojí ve zprávě.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Původně se přitom proslýchalo, že novinka bude jedním z hlavních lákadel letošní herní konference E3, která se bude konat v červnu v americkém Los Angeles. Už nyní je však jasné, že tomu tak nebude a že novinka rozhodně letošní vánoční sezónu nestihne.

Žádné konkrétní hardwarové parametry modelu NX, který se patrně nakonec bude jmenovat úplně jinak, však zatím oznámeny nebyly. Všechny informace jsou drženy pečlivě pod pokličkou.

Hráče bude lákat Sony

Před Vánocemi se tak patrně bude u herních nadšenců snažit uspět především společnost Sony. Ta by totiž měla na pulty obchodů uvést Playstation 4.5, který bude podle neoficiálních informací lákat především na vyšší výkon. [celá zpráva]

Ten bude využit nejen pro standard 4K, ale také pro virtuální realitu. Připomeňme, že Sony se chystá začít letos prodávat nový headset PlayStation VR. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

Zástupci společnosti Sony zatím informace o PlayStationu 4.5 nepotvrdili. Bližší informace o chystané televizní konzoli bychom se měli každopádně dočkat ještě v průběhu několika následujících měsíců, protože premiéru by si měla odbýt možná už na veletrhu E3.

Otazník zatím visí nad tím, co chystá třetí velký hráč herního světa – společnost Microsoft. Americký softwarový gigant se totiž první nechal slyšet, že žádnou vylepšenou televizní konzoli nechystá. Krátce poté se však ukázalo, že nové zařízení se již testuje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám